Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Έγινε ο αγώνας 1ο Skopelos Trail Race στο καταπράσινο νησί των Σποράδων
Έγινε ο αγώνας 1ο Skopelos Trail Race στο καταπράσινο νησί των Σποράδων

Έγινε ο αγώνας 1ο Skopelos Trail Race στο καταπράσινο νησί των Σποράδων

Πολλές υποσχέσεις άφησε το 1ο Skopelos Trail Race 2021 που έγινε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, για μία διοργάνωση που θα καθιερωθεί και θα προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί των Σποράδων.

Από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής του αγώνα, στη Σκόπελο ταξίδεψαν για τουλάχιστον ένα διήμερο δρομείς από όλη την Ελλάδα και από αρκετές χώρες του εξωτερικού. Οι περισσότεροι ήρθαν με τις οικογένειές τους, έτσι το νησί ωφελήθηκε από τον αθλητικό τουρισμό, και έγινε και θα γίνει ακόμη περισσότερο γνωστό για τις δυνατότητες και τις διαδρομές που προσφέρει απλόχερα η φύση σε κάθε αθλητή και αθλούμενο. Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν εκπτωτικές τιμές για τη μετάβαση και για τη διαμονή, ενώ οργανώθηκε δωρεάν pasta party την παραμονή του αγώνα.

Ο ορεινός αγώνας των 21 χιλιομέτρων ξεκινά από υψόμετρο μηδέν δίπλα στη θάλασσα, στην αρχή κινείται στα , και συνεχίζει διασχίζοντας μεγάλο μέρος του νησιού από τα βουνά του, ενώ φτάνει και στην υψηλότερη κορυφή της Σκοπέλου στο Όρος Παλούκι στα 546 με τη θέα να φτάνει ως τη Σκιάθο, την Αλόννησο, την Εύβοια, το Νότιο Πήλιο. Η διαδρομή περνάει επίσης από γραφικά μοναστήρια, ενώ ο αγώνας τερματίζει παραλιακά, προς την άκρη της χώρας, επιστρέφοντας σε υψόμετρο μηδέν.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας έδωσε δυναμικό παρόν με 19 συμμετοχές και με αρκετά ακόμη μέλη του που ακολούθησαν την . Ο εξαιρετικός αγώνας του Γιώργου Δαφνή με βέβαιη την πρώτη θέση στο 1ο Skopelos Trail Race, κατέληξε τελικά στην κατάκτηση της 2ης θέσης καθώς έκανε 4 επιπλέον χιλιόμετρα. Μετά από εξαιρετικό αγώνα, η Ευδοκία Μαρκά κατέλαβε τη 2η θέση στις γυναίκες, ενώ μάλιστα στη γενική κατάταξη τερσε 4η. Έβδομος ακολούθησε ο Γιώργος Καλαντζής.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων είναι επίσης αρκετά απαιτητική, και χαρίζει απίστευτη θέα. Μεγάλος νικητής αυτού του αγώνα στέφθηκε ο δρομέας του ΣΔΥ Αχιλλέας Καλαμάκης. Την 4η θέση κατέκτησε στις γυναίκες η Τόνια Τσιρογιάννη. Οι μελλοντικοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων, παιδιά από το νησί και παιδιά δρομέων, έτρεξαν τον δικό τους αγώνα 1000 μέτρων.

Αναλυτικότερα, η συμμετοχή των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου στο 1ο Skopelos Trail Race είχε ως εξής :

21 χλμ

2 Γιώργος Δαφνής 1:53:49

4 (2η) Ευδοκία Μαρκά 2:09:27

7 Γιώργος Καλαντζής 2:19:32

19 Δημήτρης Οικονόμου 2:28:00

22 Κώστας Παλάντζας 2:34:09

29 Σεραφείμ Τσαμασιώτης 2:49:40

32 (5η) Λίνα Παπακυριαζή 3:45:46

34 (6η) Αγγελική Σταματίου

5χλμ

1 Αχιλλέας Καλαμάκης 25:53

8 (4η) Τόνια Τσιρογιάννη 32:21

16 (9η) Λήδα – Στέλλα Παπακυριαζή 39:03

17 (10η) Ηρώ Καρασμάνογλου 39:11

18 (11η) Δέσποινα Θεολόγου 39:41

20 (13η) Κάλλη Σαράφη 42:57

25 Γιάννης Βαλιάντζας 44:50

27 (18η) Ευδοκία Παπακυριαζή 42:58

29 (20η) Ελένη Καλταμπανίδου 50:39

30 (21η) Αλεξάνδρα Μπακογιάννη

Παιδικός Αγώνας

Φανή Βαλιάντζα

Ο ΣΔΥ Βόλου συγχαίρει και ευχαριστεί τους εμπνευστές και οργανωτές του 1ου Skopelos Trail Race, Εύη Βασιλειάδου και Peter Booth, που είναι επίσης και μέλη του συλλόγου. Καταγράφηκαν όσα χρειάζονται, και με τις ανάλογες παρεμβάσεις, κάθε χρόνο ο αγώνας θα γίνεται διαρκώς πιο δημοφιλής σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Πολλές διακρίσεις και συμμετοχές από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλη νίκη κατέκτησε ο Βασίλης Τιμπλαλέξης στον αγώνα υπεραπόστασης 59 χιλιομέτρων, 1ος Δρόμος Ωραίας Ελένης. Η διαδρομή ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου από το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, μπροστά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, και τερσε στη Νήσο Κρανάη Γυθείου. Με χρόνο 4:28:35 και διαφορά μεγαλύτερη των 5 λεπτών από τον επόμενο δρομέα, ο αθλητής του ΣΔΥΒ κατέκτησε την 1η θέση.

Ο ίδιος δήλωσε τα εξής μετά την επιτυχία του : «Ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση με 18 πλήρως επανδρωμένους σταθμούς. Οι εθελοντές και οι κάτοικοι ήταν πρωτόγνωρα φιλόξενοι, κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αλλά διοργανώνονται πολύ συχνά τρεξίματος στα μέρη αυτά και είναι πιο εξοικειωμένοι σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μέχρι το 37ο χιλιόμετρο ήμουν 3ος, αλλά είχα κάνει καλή διαχείριση και είχα δυνάμεις μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο παρά τη ζέστη. Στα 42 χιλιόμετρα είχα μέσο ρυθμό 4:37/χιλιόμετρο και τερμάτισα στα 58 χιλιόμετρα με μέσο ρυθμό 4:40. Γενικά είναι τεράστια ικανοποίηση όταν πάει καλά ένας αγώνας υπεραπόστασης σε σχέση με ένα καλό 5αρι ή 10αρι.»

Στο Δ.Δ. Γρανίτη του Δήμου Κ. Νευροκοπίου Δράμας, έγινε την Κυριακή ο 5ος Granitis Trail Run 2021. 51ος στη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Χαρντ με χρόνο 3 ώρες 25:09, ενώ ακολούθησε 123ος ο Αλέξανδρος Τσιγάρας με 4:47:13. Στα 9 χιλιόμετρα ο Αμβρόσιος Δημητριάδης κατέλαβε την 11η θέση με 53'58.

Ο 4ος Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Λευκοπηγής έγινε την ίδια ημέρα στον Νομό Κοζάνης.

Η Βάσω Τασιώνη έτρεξε στη διαδρομή των 23,8 χιλιομέτρων, και τερμάτισε σε 3 ώρες 25.03.

Στον ποδηλατικό τομέα, την 3η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Κλόκας στην Αγιά Λάρισας, στη 2η Λίγκα MTB XCO συνεχίζοντας το σερί διακρίσεων.

 

Εγγραφές για τρεις ακόμη στη Μαγνησία

Το 9o Skiathos Trail Run Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου με αγώνες 21 και 10χλμ, με τη διοργάνωση να έχει εξασφαλίσει εκπτώσεις για τη διαμονή και τη μετάβαση. Ο 5ος Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου σε διαδρομές 20,1 και 6χλμ. Ο 2ος ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail Run θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου με αποστάσεις 16 και 6 χιλιομέτρων. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται για τους 3 αγώνες και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Ο αγώνας της Γορίτσας θα παρέχει σε όλους τους εθελοντές του αγώνα, ίδιες παροχές με τους αθλητές. Έτσι κάθε εθελοντής θα πάρει το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα, και θα βραβευθεί με ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο 2021 για την προσφορά του. Τις πολύτιμες υπηρεσίες στην κάλυψη της διαδρομής θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. Όποιος ενδιαφερόμενος θέλει, μπορεί να δηλώνει στους υπεύθυνους του ΣΔΥ Βόλου, ώστε να του κατανεμηθεί θέση εθελοντή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση