Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Βόλου
Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο  Βόλου

Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο Βόλου

Καλύτερος από ποτέ θα είναι ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, που θα γίνει το Σάββατο 20 του Απρίλη, το απόγευμα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ο 26ος Δρόμος 5 χιλιομέτρων, ο αγώνας που ήταν η απαρχή όλης της διοργάνωσης 26 χρόνια πριν.
Οι μικροί φίλοι θα τρέξουν και θα διασκεδάσουν στη δική τους διαδρομή απόστασης 500 μέτρων. Δυόμισυ μήνες πριν διεξαχθεί το μεγαλύτερο γεγονός μαζικού αθλητισμού της πόλης , η δράση έφτασε στο αποκορύφωμα με το άνοιγμα των εγγραφών από τη διοργάνωση του αγώνα.

Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr (εκεί βρίσκεται και η πλήρης προκήρυξη του αγώνα), ενώ προς διευκόλυνση όσων βρίσκονται στον Βόλο, οι πληρωμές μπορούν να γίνονται και στο Aspirina, Δημητριάδος 160.

Ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στη Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου.
Μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμ θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό.
Ειδική εκδήλωση θα γίνει την επόμενη του Ημιμαραθωνίου Βόλου.
Ο Σύλλογος Ευ Ζην Λεμεσού από την Κύπρο, αδελφοποιημένος με τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου από τη διοργάνωση του 2017, θα συμμετέχει στη διοργάνωση με 55μελή αποστολή.

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώνεται κάθε νέο και κάθε έκπληξη που θα επιφυλάσσει ο φετινός αγώνας.

Η διοργάνωση παρουσίασε από τώρα το τεχνικό t-shirt που θα πάρουν οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου 5 χιλιομέτρων, μάρκας luanvi, βάρους 90 γραμμαρίων dry fit.
Διοργανωτές:
Σύλλογος Δρομέων Βόλου
ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

Εθελοντισμός

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τις αρχές και τους εθελοντές. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Τροχαία Βόλου, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, το ΕΚΑΒ, το κέντρο αποκατάστασης , και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές. Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 21 Απριλίου 2018 στον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον Σπύρο Τρύφωνος Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 για να τους ανατεθεί το πόστο από το οποίο θα προσφέρουν.

Η διοργάνωση σε όλα τα δελτία τύπου πριν και μετά τον αγώνα ευχαριστεί τους εθελοντές, τους προσφέρει επίσης αναμνηστικά για τη βοήθειά τους, ενώ βραβεύει κάθε ομάδα που συμβάλει στη διεξαγωγή του αγώνα.

Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας θα προσφέρει πολύτιμη εθελοντική βοήθεια στον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου.

Οι συμ των δρομέων του ΣΔΒ την Κυριακή

Ένας ακόμη Ημιμαραθώνιος με επίδοση κάτω από 1.20 για τον Αχιλλέα Γιαννούλα. Ο δρομέας του ΣΔΒ έτρεξε στον 8ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας και τερσε 7ος με 1.19.15. Ο αγώνας είχε άριστη διοργάνωση και 252 συμμετοχές, ενώ άλλοι 199 δρομείς έτρεξαν την απόσταση των 5 χιλιομέτρων.

Στη Θεσσαλονίκη με εκκίνηση και τερματισμό τη Γέφυρα της Περραιβού στην Άνω Τούμπα έγινε το 6ο Cycle Mtb-Trail Race. Στο τρέξιμο οι συμμετοχές ήταν 269 στα 10 χιλιόμετρα και 40 στα 3 χιλιόμετρα. Στη μεγάλη απόσταση έτρεξε από τον ΣΔΒ ο Σπύρος Βλαχόπουλος και τερσε 113ος με 1.21.07.

Με 173 τερματισμούς ολοκληρώθηκε ο αγώνας 5,5 χιλιομέτρων Πάρνηθα-Βασιλικά του Salomon Mountain Cup 2019. Από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου 61ος τερμάτισε ο Βασίλης Ζαφειρίου με 39'16. Ακόμη 386 δρομείς έτρεξαν στα 11 χιλιόμετρα.

Το Σάββατο θα υπάρξει η πρώτη συμμετοχή σε αγώνα υπεραπόστασης για το 2019 από δρομέα του ΣΔΒ, καθώς ο Νίκος Σιδηρόπουλος θα τρέξει τα 100 χιλιόμετρα στον 14ο Πανελλήνιο αγώνα 100χλμ εις μνήμη Αλέξανδρου Θεοφανίδη. Την Κυριακή σειρά θα πάρει το 3ο Gentiki trail στη Λάρισα όπου δρομείς του ΣΔΒ θα τρέξουν στις διαδρομές των 20 και 5 χιλιομέτρων. Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» όπου ο ΣΔΒ θα πραγματοποιήσει εκδρομή με λεωφορείο στις 24 Φεβρουαρίου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδρομές με λεωφορείο, στο Κατερίνη Run, και τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, με ποσό για το πούλμαν ανά άτομο 10 ευρώ. Οι εγγραφές για τους αγώνες και η κράτηση για το λεωφορείο γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Οι αγώνες για τους οποίους γίνονται ομαδικές εγγραφές από τον ΣΔΒ και τα ποσά συμμετοχής που όρισαν οι διοργανωτές είναι:

10ος Επετειακός Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου ΑΠΣ Ζευς Κατερίνη Run 3 Μαρτίου: 10 ευρώ τα 21χλμ, 3 ευρώ τα 5 χλμ. (λήξη εγγραφών 27/2)

2ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου στον Κραννώνα Λάρισας 14 και 5χλμ 3 Μαρτίου (ποσό συμμετοχής 5 ευρώ ανεξαρτήτως αγώνα, λήξη εγγραφών 25/2)

12ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα 17 Μαρτίου: 12 ευρώ τα 21χλμ, 12 ευρώ τα 5χλμ. (λήξη εγγραφών 10/3)

8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθήνας 17 Μαρτίου: Ημιμαραθώνιος 10 ευρώ, αγώνας 5χλμ 6 ευρώ, αγώνας 3χλμ 5 ευρώ. (ενισχυμένο πακέτο 25-21-20 ευρώ αντίστοιχα. Λήξη εγγραφών 21/2)

14ος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος 14 Απριλίου: 15 ευρώ, αγώνες 10 & 5 χιλιομέτρων 8 ευρώ (προσοχή: λήξη εγγραφών αρκετά νωρίς, στις 15 Μαρτίου).

Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Δρομέων Βόλου. Εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του συλλόγου, που θα αποσταλεί στο Πρωτοδικείο προς έγκριση. Ήταν μια τυπική αλλά πολύ ουσιαστική διαδικασία, πολύ ωφέλιμη για τον ΣΔΒ που συμπλήρωσε 30 χρόνια ύπαρξης και που θα έχει πλέον καταστατικό το οποίο συντάχθηκε από νομικούς, εναρμονισμένο με τη σύγχρονη νομοθεσία. Παράλληλα ο σύλλογος θα κατοχυρώσει και τυπικά το τωρινό του όνομα “Σύλλογος Δρομέων Βόλου” που αποφάσισαν οι Γενικές Συνελεύσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2018 και χρησιμοποιούταν όλο αυτό το διάστημα στις ανακοινώσεις ως μεταβατική περίοδος.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση