Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης
Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης

Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης

Δεν έχουν περάσει 40 ημέρες πό τον θάντο του Μπάμπη Χολίδη και η ελληνική πάλη θρηνεί ακόμη μία απώλεια. Ο Γιώργος Ποζίδης, ο «Πόντιος γίγαντας», 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Ο Γιώργος Ποζίδης είχε γεννηθεί στην Κοζάνη και από μικρό παιδί αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό με στόχο να γίνει πυγμάχος. Πήγε στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ αλλά ο τότε προπονητής του συλλόγου, Στέφανος Ιωαννίδης, τον έπεισε να ασχοληθεί με την πάλη.

Ο Στέφανος Ιωαννίδης τον είδε σε μία προπόνηση να σηκώνει βάρη και του είπε: «Τι κάνεις εσύ εδώ; Έλα να μάθεις πάλη. Βάρη σηκώνουν και τα ». Αυτή η συζήτηση αποτέλεσε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Ελλάδα έναν από τους καλύτερους παλαιστές της.

Ο Γιώργος Ποζίδης πάλευε και στα δύο στυλ: και ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή. Παρόλο που ξεκίνησε την πάλη σε μεγάλη ηλικία (20 ετών), μέσα σε λίγους μήνες κατέκτησε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην ελληνορωμαϊκή που ήταν και το «στυλ» στο οποίο διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, στην κατηγορία των 90 κ.

Σε ηλικία 24 ετών αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς της ς. Αντιμετώπισε στους πρώτους γύρους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο και παρόλο που αρχικά υπερίσχυσε στο τέλος από απειρία έχασε και πλασαρίστηκε στην 8η θέση. Τέσσερα χρόνια μετά πήρε μέρος στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε κατακτήσει δύο χάλκινα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981, 1984), ένα χρυσό και ένα ασημένιο από παγκόσμια στρατιωτικά πρωταθλήματα (SISM) ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983 είχε έρθει 4ος. Είχε παραστεί ως προπονητής εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, 1992, 1996). Υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία.

Διετέλεσε πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης από το 2003 έως το 2004. Ήταν υπερήφανος για την ποντιακή καταγωγή του, μιλούσε συνέχεια γι'αυτήν και αγαπημένος του τρόπος διασκέδασης ήταν τα ποντιακά γλέντια.

Ο Γιώργος Ποζίδης ήταν γνωστός επιχειρηματίας στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του – ΜΠΕ, βρισκόταν με παρέα σε ταβέρνα στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε στο σημείο προκειμένου να παράσχει τις . Όπως έγινε γνωστό από το ΕΚΑΒ, ο άτυχος Ολυμπιονίκης που μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”, είχε εκπνεύσει πριν φθάσουν στο σημείο οι .

Είχε δύο γιους, τον Θεόδωρο και τον Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.

Ο Αχιλλέας Μπέος για τον Γιώργο Ποζίδη

Ο Αχιλλέας Μπέος σε ανάρτησή του στο αναφέρει: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα τον αγαπημένο μου φίλο, Γιώργο Ποζίδη, που έφυγε από κοντά μας τόσο αναπάντεχα.
Στην οικογένεια του Πόντιου γίγαντα που δόξασε τη χώρα μας στην Παλη απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση