Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ευχή ή κατάρα;
Ευχή ή κατάρα;

Ευχή ή κατάρα;

Ο Κώστας Καραγεωργόπουλος αναλύει τη χειρότερη αγωνιστική σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της Νίκης Βόλου, μοιράζεται τις σκέψεις του για το ποιος ευθύνεται για αυτήν και αναρωτιέται αν αυτή η χρονιά μπορεί με κάποιον τρόπο να λειτουργήσει ευεργετικά για τον “κυανόλευκο” σύλλογο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Σεζόν 2014-2015. Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου στην Α' Εθνική, ύστερα από μισό αιώνα και η ομάδα καλαθοσφαίρισης στη Γ' Εθνική, με φιλοδοξίες για τη δημιουργία μίας ομάδας με που αγαπούν και πονάνε τη Νίκη. Δεν ακούγονται και άσχημα τα , αλλά καλώς ή κακώς στον κόσμο της ομάδας υπήρχε μία αβεβαιότητα το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αβεβαιότητα για την έλλειψη ενημερώτητας, για την ποιότητα των μεταγραφών, για τις τιμές των εισιτηρίων. Στο μπάσκετ, αβεβαιότητα για την έλλειψη ρευστού και σταθερής διοίκησης, για την φυγή πολλών δικών μας παιδιών από την ομάδα. Και με έναν μαγικό τρόπο, ο κυανόλευκος που έβλεπε τη συμφορά να έρχεται, βγήκε αληθινός.

Λίγους μήνες αργότερα, τα δύο μεγαλύτερα τμήματα του συλλόγου είναι εκτός εθνικών πρωταθλημάτων, γεγονός που έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Τι συνέβη, όμως, και η Νίκη από την ανοδική των τελευταίων ετών, οδηγήθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό;

Η έλλειψη υποδομής. Η απουσία οργάνωσης σε όλους τους τομείς, από τη διοίκηση, μέχρι και τον τελευταίο παίκτη του εκάστοτε τμήματος. Αδιανόητο για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως η Νίκη Βόλου, να πηγαίνει στον “αυτόματο πιλότο”, να παίζεται, μέρα παρά μέρα η συμμετοχή της στα πρωταθλήματα που αγωνίζεται και ως αποτέλεσμα ο να την εγκαταλείπει.

Και ξέρετε κάτι; Δε φταίει κανένας και κανένα παλιό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του μπάσκετ για την κατάληξη της ομάδας. Φταιεί, πρώτος από όλους, ο κόσμος που δεν δημιούργησε μία ασπίδα, γύρω από την ομάδα που αγαπάει, για να την προστατέψει από τα άσχημα που έρχονταν και όλοι ήξεραν ότι έρχονταν.Και δε μιλάω για τους συνδέσμους, αλλά για τον απλό κόσμο της ομάδας. Στήριξε την ομάδα, όποτε μπορούσε, απαίτησε τη φυγή όλων εκείνων που έκαναν κακό στην ομάδα, αλλά τότε ήταν αργά. Παρ' όλα αυτά, όλα αυτά τα λάθη από διοικήσεις και κόσμο, δε θεωρώ ότι έκαναν τεράστιο κακό.

Η καταστροφή φέρνει αναγέννηση. Ένα ποδοσφαιρικό τμήμα χωρίς , ένα στις τοπικές κατηγορίες, στηριζόμενο επιτέλους στην των υποδομών του και, πάνω από όλα, έναν λαό συσπειρωμένο και ώριμο, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος.

Η Νίκη, από σήμερα κιόλας, ξεκινάει από το μηδέν. Δεν αλλάζει σελίδα, αλλά ολόκληρο βιβλίο. Κι ο κόσμος της οφείλει να κάνει το ίδιο. Να αλλάξει φιλοσοφία και μυαλά, να στηρίξει έμπρακτα τη νέα προσπάθεια και να πάρει το σύλλογο στα χέρια του. Πλέον, έτσι θα πάει το “παιχνίδι”. Η Νίκη είναι στα χέρια του. Τώρα ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να επανορθώσει και να φέρει και πάλι τη στην ομάδα. Κι αν κάτι πάει λάθος, ο ίδιος ο κόσμος θα το διορθώσει.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση