Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Έχασε έδαφος ο Ολυμπιακός
Έχασε έδαφος ο Ολυμπιακός

Έχασε έδαφος ο Ολυμπιακός

Τα δοκάρια, η επιθετική δυστοκία και τα αμυντικά προβλήματα «οδήγησαν» τον Ολυμπιακό στην ήττα, με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη.

Σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην αναμέτρηση του Καζαχστάν ανάμεσα στην Αστάνα και τη Γιουνγκ Μπόις, η κυπριακή ομάδα απέκτησε προβάδισμα για την 1η θέση του 2ου ομίλου του .

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μπέντο οφείλει να ανασυνταχθεί άμεσα, αφού ακολουθεί το κυριακάτικο εντός έδρας με την , την ώρα που το του Πορτογάλου τεχνικού είναι αμφίβολο.

Ο Πάουλο Μπέντο άφησε το 4-4-2 που είχε επιλέξει στη Λάρισα, εφαρμόζοντας 4-2-3-1, με τους Φορτούνη και Μάριν να είναι στο αρχικό σχήμα. Κάτω από την εστία ήταν ο Λεάλι, στα άκρα της άμυνας οι Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, στόπερ οι Μποτία, Ντα Κόστα, αμυντικοί μέσοι οι Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, ενώ πίσω από τον Ιντέγε, ο οποίος ήταν στην κορυφή της ς, άλλαζαν διαρκώς θέσεις και ρόλους οι Φορτούνης, Μάριν και Σεμπά.

Μόλις στο 6΄, ο τελευταίος έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σωτηρίου «τρύπησε» το κέντρο της άμυνας των πρωταθλητών ς και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ. Εως το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να φθάσει στην ισοφάριση, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τον Φορτούνη (σημαντικότερη, το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ στο 20΄), τον Ντε Λα Μπέγια και τον Μάριν.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Σεμπά. Οσο κυλούσε η ώρα, ήταν σαφές πως ο ΑΠΟΕΛ επιχειρούσε με μαζική άμυνα να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βάτερμαν. Χάρη στην ταχύτατη αντίδραση του Μερκή, διατηρήθηκε το «μηδέν» και στη φάση του 68΄, όταν με κεφαλιά πάνω από τη γραμμή και με τη του οριζόντιου δοκαριού απομάκρυνε την μπάλα σε κεφαλιά του Ιντέγε. Ο Μπέντο επιχείρησε να «φρεσκάρει» τη μεσαία γραμμή και την , χρησιμοποιώντας ως αλλαγή τους Ελιουνούσι, Μάρτινς και Καρντόσο.

Στο 80΄ ο Μάρτινς έβγαλε με μία εξαιρετική πάσα τον Ελιουνούσι σε θέση για γκολ, με τον Βάτερμαν να πραγματοποιεί μία σπουδαία επέμβαση. Ο επιθετικός των γηπεδούχων συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί το γκολ της ισοφάρισης.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση