Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Δυσαρέσκεια της ΕΠΦΑ Μαγνησίας για την αναστολή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού
Δυσαρέσκεια της ΕΠΦΑ Μαγνησίας για την αναστολή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού

Δυσαρέσκεια της ΕΠΦΑ Μαγνησίας για την αναστολή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού

Προβληματισμό και έντονη δυσαρέσκειά εκφράζει η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΕΠΦΑ), σε σχέση με την της ς να ανασταλούν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού της Γ.Γ.Α, “Άθληση για όλους”, που υλοποιούνται μέσα από τους δήμους και έχουν μάλιστα ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Σε μία περίοδο όπου η φυσική δραστηριότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση και προ της υγείας, η απόφαση αυτή αντιτίθεται σε όλη την επιστημονική και όχι μόνο δεοντολογία που αφορά στην και την υγεία.

Η αρνητική επίδραση της απόφασης αυτής δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στο να σταματήσει μεγάλος αριθμός πολιτών να ασκείται, αλλά και χιλιάδες συνάδελφοί μας θα μείνουν στην ανεργία και θα χάσουν ακόμα και αυτό το συμβολικό ποσό με το οποίο αμείβονται.

Με τον τρόπο αυτό ο κλάδος δέχεται ακόμα ένα χτύπημα μέσα σε όλα τα άλλα που δέχτηκε λόγω της πανδημίας -19.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ της ΕΠΦΑ ενημέρωσαν σχετικά τους τοπικούς βουλευτές.

Επισκέφτηκαν επίσης στο γραφείο του, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, τον πρόεδρο του ΠΑΠ – ΔΗΕ του Δήμου Βόλου Γιώργο Βλιώρα.

Ο πρόεδρος τους ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έκανε προς όλους τους αρμόδιους φορείς, για την απόφαση της παύσης των προγραμμάτων “Άθληση για όλους”.

Τους διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κανονικά με πρωτοβουλία του δήμου, εάν μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζει την ανάγκη και το δικαίωμα των δημοτών του για και υγεία.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να αποποιηθεί των ευθυνών της απέναντι στο δικαίωμα των πολιτών για άσκηση και υγεία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση