Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Δύο Βολιωτάκια πρωταθλητές Ελλάδος στο σκάκι
Δύο Βολιωτάκια πρωταθλητές Ελλάδος στο σκάκι

Δύο Βολιωτάκια πρωταθλητές Ελλάδος στο σκάκι

Τα αδέλφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο Rήγα Φεραίου πρόσθεσαν ακόμη μία επιτυχία στο ενεργητικό τους καθώς αποτέλεσαν τους κύριους άξονες της Ε.Σ. Θεσ/νίκης στην κατάκτηση για πρώτη φορά της πρώτης θέσης στην σύγχρονη ιστορία των τελικών του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών.

Μετά την επιτυχία του Χρήστου Τσαρσιταλίδη να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος το 2017 στο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού και τις αμέτρητες διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο τόσο του Χρήστου όσο και του αδερφού του Κωνσταντίνου σε Διεθνή τουρνουά και σε τουρνουά Πανελλήνιας εμβέλειας ήρθε η στιγμή τα αδέλφια Τσαρσιταλίδη να στεφθούν και με την ομάδα τους, την Ε.Σ. Θεσ/νίκης, η οποία πήρε με “περίπατο” το 11ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών.

Με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες η Ε.Σ. Θεσ/νίκης δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους της και με σχετική άνεση στέφθηκε πρωταθλήτρια με 12 βαθμούς.

Στη 2η θέση τερμάτισε η Σ.Α. Χανίων, η οποία ισοβάθμησε στους 9 βαθμούς με τον 3ο Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρη Νίκαιας, αλλά υπερτερούσε στα κριτήρια ισοβαθμίας.

H ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι μόλις η τέταρτη ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια στους 11 τελικούς του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων – Κορασίδων μέχρι 16 ετών, μετά τα 4 πρωταθλήματα της Π.Σ. Περιστερίου, τα 3 του Σ.Ο. Καβάλας και τα 3 της Σ.Α. Χανίων.

Οι αγώνες διεξήχθησαν από 20 έως 23 Δεκεμβρίου στη Θεσ/νίκη, στο ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ, με τη συμμετοχή 20 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Η Ε.Σ. Θεσ/νίκης συμμετείχε με τους Βλάχο Ανατόλι, Καζάκο Μάρκο, Τσαρσιταλίδη Κων/νο, Κούτλα Νικόλαο, Τσαρσιταλίδη Χρήστο, Στοϊμενίδη Δημήτριο, Πάσογλου Νικολέτα, Τζοβάνη Δήμητρα, Κουρδή Λουκά και Υφαντίδη Κων/να.
Η Σ.Α. Χανίων συμμετείχε με τους Γεωργακόπουλο Νικόλαο, Πατρελάκη Ευάγγελο, Παρασκάκη Φίλιππο, Αντωνιουδάκη Γεώργιο, Καραβιτάκη Ευαγγελία, Καραβιτάκη Αντωνία, Φυντριλάκη Κυριάκο, Σκαράκη Γεωργία, Σαράφη Ραφαήλ και Σπυριδάκη Γεώργιο.

Ο Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας συμμετείχε με τους Χατζηελευθερίου Ανδρέα, Ντεληγιώργη Ελευθέριο, Σταματίου Ροδόλφο, Λούπου Νικόλαο, Μπαστιάνου Χρυσούλα, Αράπκουλε Ειρήνη, Μάλλιο Ιωάννη, Μέρκο Θωμά, Νταλαμπέκη Ιγνάτιο και Μικαελιάν Μάρω.

Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων στο chess-results.

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: http://chessfed.gr/youthteam2018/
Ενημέρωση για το σκάκι στην καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr/

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση