Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » ΔΟΕ: Δεν χρειάζονται δραστικές αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς
ΔΟΕ: Δεν χρειάζονται δραστικές αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς

ΔΟΕ: Δεν χρειάζονται δραστικές αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διεθνούς ς Επιτροπής με τους εκπροσώπους των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών. Οι «αθάνατοι» απέρριψαν τις για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, και υπογράμμισαν, από την της τηλεδιάσκεψης, ότι δε χρειάζονται δραστικές αποφάσεις ενώ προέτρεψαν τους αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τη διοργάνωση του Τόκιο.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει γίνει αιτία να αναβληθούν πολλοί αγώνες όπως το 2020, το Κόπα Αμέρικα, το Ρολάν Γκαρός και τα περισσότερα από τα προολυμπιακά τουρνουά αλλά δε δείχνει να προβληματίζει σοβαρά την ηγεσία της ΔΟΕ. «Η ΔΟΕ παραμένει αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τέσσερις μήνες πριν την έναρξη τους δεν υπάρχει η ανάγκη για δραστικά μέτρα. Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίζουν να προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», ήταν η δήλωση μετά την τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συσκέψεις και οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν και αύριο. Η ηγεσία της ΔΟΕ θα μιλήσει με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών της Αμερικής και της ς. Η ΔΟΕ δεν είναι έτοιμη να αποφασίσει την αναβολή της διοργάνωσης διότι το κόστος έχει υπερβεί τα 10 δις. Επίσης, οι Ιάπωνες θέλουν να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι οι Αγώνες καθώς έχουν επενδύσει σε αυτούς. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της ς Σίνζο Αμπε ισχυρίστηκε ότι και οι θέλουν να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί.

Μέχρι τώρα έχει προκριθεί το 80% των αθλητών. Το υπόλοιπο 20% θα προκρινόταν από διοργανώσεις, οι οποίες έχουν όλες αναβληθεί ή ακυρωθεί. Στα ομαδικά αθλήματα ενδέχεται να μη διεξαχθούν προολυμπιακά τουρνουά διότι δεν επαρκεί ο χρόνος.

Στο μεταξύ, η αντιπροσωπεία που είχε επιλεγεί για να βρεθεί στην και να παραλάβει στις 19 Μαρτίου την Φλόγα δεν θα έρθει καθώς ισχύει η 14ήμερη καραντίνα τόσο εδώ όσο και στην . Έτσι, το Φως της Αρχαίας Ολυμπίας θα το παραλάβει κάποιος αξιωματούχος. Η Φλόγα θα φτάσει στο Τόκιο αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί όλο το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας καθώς η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να την μειώσει για να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση