Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » ΔΟΕ: Δεν χρειάζονται δραστικές αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς
ΔΟΕ: Δεν χρειάζονται δραστικές αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς

ΔΟΕ: Δεν χρειάζονται δραστικές αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε η της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με τους εκπροσώπους των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών. Οι «α» απέρριψαν τις προτάσεις για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, και υπογράμμισαν, από την ασφάλεια της τηλεδιάσκεψης, ότι δε χρειάζονται δραστικές αποφάσεις ενώ προέτρεψαν τους αθλητές να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τη διοργάνωση του Τόκιο.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει γίνει αιτία να αναβληθούν πολλοί αγώνες όπως το EURO 2020, το Κόπα Αμέρικα, το Ρολάν Γκαρός και τα περισσότερα από τα προολυμπιακά τουρνουά αλλά δε δείχνει να προβληματίζει σοβαρά την της . «Η παραμένει αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τέσσερις μήνες πριν την έναρξη τους δεν υπάρχει η ανάγκη για δραστικά μέτρα. Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίζουν να προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», ήταν η δήλωση μετά την τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συσκέψεις και οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν και αύριο. Η της ΔΟΕ θα μιλήσει με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών της Αμερικής και της Ευρώπης. Η ΔΟΕ δεν είναι έτοιμη να αποφασίσει την αναβολή της διοργάνωσης διότι το κόστος έχει υπερβεί τα 10 δις. Επίσης, οι Ιάπωνες θέλουν να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι οι Αγώνες καθώς έχουν επενδύσει σε αυτούς. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε ισχυρίστηκε ότι και οι G7 θέλουν να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί.

Μέχρι τ έχει προκριθεί το 80% των αθλητών. Το υπόλοιπο 20% θα προκρινόταν από διοργανώσεις, οι οποίες έχουν όλες αναβληθεί ή ακυρωθεί. Στα ομαδικά αθλήματα ενδέχεται να μη διεξαχθούν προολυμπιακά τουρνουά διότι δεν επαρκεί ο .

Στο μεταξύ, η αροσωπεία που είχε επιλεγεί για να βρεθεί στην Αθήνα και να παραλάβει στις 19 Μαρτίου την Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα έρθει καθώς ισχύει η 14ήμερη καραντίνα τόσο εδώ όσο και στην Ιαπωνία. Έτσι, το Φως της Αρχαίας Ολυμπίας θα το παραλάβει κάποιος αξιωματούχος. Η Φλόγα θα φτάσει στο Τόκιο αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί όλο το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας καθώς η αποφάσισε να την μειώσει για να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση