Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Δύσκολη επικράτηση Παναθηναϊκού στην Πάτρα
Δύσκολη επικράτηση Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Δύσκολη επικράτηση Παναθηναϊκού στην Πάτρα

«Διά πυρός και σιδήρου» ο Παναθηναϊκός πέρασε (90-80) από την έδρα του Απόλλωνα Πατρών και παρέμεινε αήττητος, μαζί με την , στην κορυφή της βαθμολογίας, ύστερα από πέντε αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» προέρχονταν από την τρίτη, εκτός έδρας ήττα τους στην Ευρωλίγκα, πριν από τέσσερις ημέρες (71-68 από τη Ζιελόνα Γκόρα). Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε εκ νέου με την απόδοσή του, η έχει επιβάλει, ήδη, 50.000 ευρώ για την ήττα στην Πολωνία και το προσεχές παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, μεθαύριο, στο ΟΑΚΑ, λαμβάνει τον χαρακτηρισμό του «τελικού» για τη σταδιακή εξασφάλιση της πρόκρισης στους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος δέχτηκε τη μεγαλύτερη δυσφήμηση με τη συντριβή του νεοφώτιστου υ με τη διαφορά – ρεκόρ των 69 πόντων (108-39) από τον Ολυμπιακό, ενώ η που επικράτησε της Καβάλας (80-72), προχώρησε στην απόκτηση του σέντερ Δημήτρη Μαυροειδή (30 χρ., 2.08) από την Κηφισιά για την αντικατάσταση του Ανοσίκε.

Η σταθερή του Αρη στις ελληνικές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, επιβεβαιώθηκε και με τη νίκη, κόντρα στα Τρίκαλα (84-79), ενώ ο συμπολίτης του και «αιώνιος» αντίπαλος, ΠΑΟΚ, έφτασε στην πρώτη νίκη του στο , με αντίπαλο το (63-74). Αήττητος μακριά από την Αμαλιάδα, όπου έχει γνωρίσει δύο ήττες, παρέμεινε ο Κόροιβος που έχει «σκαρφαλώσει» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η Κηφισιά υπέστη και δεύτερη εντός έδρας ήττα (60-61), αυτή τη φορά από την ομάδα της Ηλείας (λύθηκε η με τον Αμερικανό φόργουορντ Κέλεν Θόρντον), αν και οι γηπεδούχοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για το λάθος της γραμματείας να καταλογίσει ως τρίποντο -παρά την υπόδειξη του διαιτητή Κορομηλά για δίποντο- το καλάθι του Γκίκα (στα 9''), με αποτέλεσμα να μην κάνουν φάουλ στην τελευταία του Κόροιβου (αστόχησε ο Τρότερ), θεωρώντας ότι το σκορ ήταν ισόπαλο. H Kηφισιά κατέθεσε ένσταση και παράλληλα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ, Ρόσκο Σμιθ (24χρ., 2.03) αντικαθιστώντας τον Μαυροειδή. Εύκολη ήταν η επικράτηση του Κολοσσού, στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό (83-70).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση