Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Διώξεις για έξι ύποπτους φετινούς αγώνες
Διώξεις για έξι ύποπτους φετινούς αγώνες

Διώξεις για έξι ύποπτους φετινούς αγώνες

Εξι αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ ως ύποπτους χειραγώγησης. Οι εκθέσεις διαβιβάστηκαν στους υπεύθυ άσκησης πειθαρχικών διώξεων κ. Σιμιτζόγλου και Μπαξεβάνη, οι οποίοι άσκησαν διώξεις για «προκαθορισμό αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους», που θα διερευνηθούν από τη νεοσύστατη Επιτροπή Δεοντολογίας, που αποτελείται από τακτικούς .

Η ποινή που προβλέπεται για ομάδα, η οποία θα κριθεί υπαίτια χειραγώγησης είναι ο υποβιβασμός, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπεται πρόστιμο και απαγόρευση ενασχόλησης με το .
Οι ομάδες στις οποίες ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη είναι οι εξής:

α) Η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Νέος Αχαρναϊκός για τον μεταξύ τους αγώνα κυπέλλου της 27/10 που έληξε 0-1.

β) Η Βέροια και ο για τον μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος ς της 25/11 που έληξε 0-0.

γ) Η Κασσιόπη και η Αναγέννηση Καρδίτσας για τον μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος Φούτμπολ Λιγκ της 18/10, που έληξε 2-0.

δ) Η Ζάκυνθος και ο Εργοτέλης για τον μεταξύ τους αγώνα κυπέλλου της 27/10, που έληξε 2-2.

ε) Ο Απόλλων Σμύρνης και ο Παναιγιάλειος για τον μεταξύ τους αγώνα κυπέλλου της 27/10, που έληξε 3-1.

στ) Ο Απόλλων Σμύρνης και ο Εργοτέλης για τον μεταξύ του αγώνα Φούτμπολ Λιγκ της 8/11 που έληξε 3-0.

«Είμαστε με τη , ας ρίξουν στο παιχνίδι» ήταν η αντίδραση των «κύκλων» του Ηρακλή. «Ζητάμε από τους αρμόδιους να αποσύρουν την Αναγέννηση άμεσα από το στοίχημα. Δεν επιθυμούμε η ομάδα μας να περιλαμβάνεται σε στοιχηματικά παιχνίδια» αναφέρει η της ομάδα της Καρδίτσας. «Παρακαλούμε πολύ μη βρίζετε τα Θεία», ήταν το σκωπτικό σχόλιο της Ζακύνθου.

Χθες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, κάλεσε στο γραφείο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη για να του κάνει συστάσεις για τη μη ενιαία εφαρμογή από τους διαιτητές, των κανονισμών που αφορούν τη ρίψη αντικειμένων στους αγωνιστικούς χώρους, με αφορμή τα γεγονότα στον αγώνα Ατρόμητος-Πανιώνιος, όπου καταγράφηκε ρίψη φωτοβολίδων. Οπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ «αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τελευταία γεγονότα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και το βαρύ που επικρατεί τελευταία στους αγωνιστικούς χώρους, εξαιτίας της μη ενιαίας εφαρμογής του πειθαρχικού δικαίου της ομοσπονδίας, γεγονός που προκαλεί κρούσματα βίας και σοβαρές αντιδράσεις από τον φίλαθλο κόσμο. Ο κ. Κοντονής ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ την άμεση συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων στους υφιστάμε κανονισμούς της ομοσπονδίας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση