Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Δικαίωση για αθλητές της Νίκης Βόλου 30χρόνια μετά
Δικαίωση για αθλητές της Νίκης Βόλου 30χρόνια μετά

Δικαίωση για αθλητές της Νίκης Βόλου 30χρόνια μετά

Μετά από 30χρόνια, δικαιώνονται της Νίκης Βόλου, για τους αγώνες ποδηλασίας αντοχής κι ομαδικής χρονομέτρησης που είχε διεξαχθεί το 1989.

Στα αποτελέσματα του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, στα αγωνίσματα αντοχής και ομαδικής χρονομέτρησης, που είχε διεξαχθεί την 30-8/ 1-9 1989 στην Θεσσαλονίκη, οι νσταντίνος Σκαλίμης, Στέργιος Τζήμος, Βαγγέλης Μπέρμπερης και Λάζαρος Λαζάρου, είχαν καταταγεί στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο .

Ωστόσο, διεξήχθη ντόπινγκ κοντρόλ και οι δευτεραθλητές μηδενίστηκαν.

Έτσι η ομάδα κατακτά το αργυρό της δεύτερης θέσης, κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά και μετά από πολλές ωχλήσεις των αθλητών μας, ήρθε η δικαίωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Το απόσπασμα της αίτησης των αθλητών:

Αγαπητοί κύριοι, παρακαλώ όπως μου αποστείλετε μέσω email τα πλήρη αποτελέσματα του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, στα αγωνίσματα αντοχής και ομαδικής χρονομέτρησης, που είχε διεξαχθεί την 30-8/ 1-9 1989 στην Θεσσαλονίκη.

Λόγω ότι έγιναν τεστ σε αθλητές και βγήκαν θετικοί στο ντόπινγκ κοντρόλ, έχει αλλάξει προφανώς το αποτελέσματα των αγώνων.

Το χρειαζόμαστε για το αρχείο μας.

Θα θέλαμε και τα καινούργια διπλώματα ( 2η θέση στην ομαδική χρονομέτρηση ) μιας και έχουμε τα αρχικά της τότε απονομής 3η θέση.

Τα μετάλλια δεν είναι απαραίτητα όσο τα διπλώματα για ηθικούς λόγους για την τότε προσπάθειά μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε έγγραφο – βεβαίωση στις 20 Νοεμβρίου 2019 αναφέρει:
“Βεβαιούμε από τα τηρούμενα αρχεία Ε.Ο. Ποδηλασίας, ότι το σωματείο «.Σ.ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ» είναι κάτοχος 2ης θέσης στο Δρόμου 1989 κατηγορίας Εφήβων, στο αγώνισμα Ομαδικής Χρονομέτρησης με τους αθλητές: Σκαλίμη ν/νο, Τζήμο Στέργιο, Μπερμπέρη Βαγγέλη και Λαζάρου Λάζαρο.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση