Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ από τη FIFA
Διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ από τη FIFA

Διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ από τη FIFA

Υπό την επιτροπεί της βρίσκετι πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως αναμενόταν το Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, κατόπιν έκθεσης που κατέθεσε ο επιτετραμμένος της για το «ελληνικό πρόβλημα», Κ. Κουτσοκούμνης, ανακοίνωσε τον διορισμό «επιτροπής εξομάλυνσης».

Πρόκειται για προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία θα αναλάβει σε με τη , να διοικήσει σε μια μεταβατική περίοδο και έως ότου προκύψει νέα διοίκηση μέσω εκλογών.

Αφορμή για την απόφαση της FIFA αποτέλεσε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο την περασμένη Τρίτη αποφάσισε την ακύρωση των προγραμματισμένων για τις 26/10 εκλογών και το διορισμό προσωρινής διοίκησης διάρκειας δύο μηνών προκειμένου να κάνει τις εκλογές με βάση τον αθλητικό νόμο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί η διάρκεια ς της εν λόγω επιτροπής και οι αρμοδιότητές της αλλά ούτε ο αριθμός και το ποια πρόσωπα θα την πλαισιώσουν. Αυτά αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε ο κ. Κουτσοκούμνης αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα.

Κοντονής: Θετική εξέλιξη

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της FIFA εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (AΠΕ – ΜΠΕ) και την αθλητική ιστοσελίδα του, “Πρακτορείο Sport”. Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε «θετική» αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση από την πλευρά της θα βοηθήσει σε όποια κατεύθυνση της ζητηθεί με στόχο «την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι».

«Ο διορισμός προσωρινής διοίκησης από τη Διεθνή Ομοσπονδία, τη FIFA, είναι μία θετική εξέλιξη που θα συνδυαστεί με την τοποθέτηση άξιων ανθρώπων για να διαχειριστούν ένα πρόβλημα το οποίο ταλάνισε επί χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό. Θεωρώ ότι καθήκον τους, όλων αυτών των ανθρώπων που θα διοριστούν από τη FIFA σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για να επιτελέσουν ένα πολύ βαρύ έργο θα είναι εκκαθάριση θεσμική από όλες τις απόψεις των προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει. Πρώτα και κύρια πρέπει να έχουμε καταστατικές και κανονιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και εκδημοκρατισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου και εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτή η προσπάθεια, τότε θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι όλοι, γιατί θα μπορέσουμε να δούμε την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι» τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω ότι από τον Μάιο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε την άμεση εμπλοκή των διεθνών Ομοσπονδιών για τα ζητήματα διοίκησης και οργάνωσης του ποδοσφαίρου, δηλαδή για καθαρά εσωτερικά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Πιστεύαμε ότι η παρέμβαση αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά. Το ζήτησα και τον Αύγουστο του 2016 μετά τις αθλιότητες στις οποίες είχε προβεί η διοίκηση της ΕΠΟ με αφορμή τις και τα… υπόλοιπα στη συγκρότηση των Πειθαρχικών Οργάνων και τις μετακινήσεις των τακτικών δικαστών. Το ζήτησα εκ νέου πριν από μερικές ημέρες. ομίζω πως πλέον όλοι έχουν καταλάβει και στο εσωτερικό και στο ότι για να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε εκλογές αδιάβλητες, διαφανείς και το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι αποδεκτό από όλους, θα πρέπει να γίνει αυτή η εκκαθάριση, η οποία όπως είπα θα έχει πολλές πτυχές. Και θεσμική και συγκρότηση, με τρόπο αποδεκτό, -όχι ισορροπητικό αλλά αποδεκτό και δίκαιο- των κανονισμών. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Εμείς θα βοηθήσουμε σε όποια κατεύθυνση μας ζητηθεί».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση