Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Διευκρίνηση για την χρήση μάσκας κατά την άσκηση και για το αν η παραλία Βόλου προσφέρεται για άσκηση 
Διευκρίνηση για την χρήση μάσκας κατά την άσκηση και για το αν η παραλία Βόλου προσφέρεται για άσκηση 

Διευκρίνηση για την χρήση μάσκας κατά την άσκηση και για το αν η παραλία Βόλου προσφέρεται για άσκηση 

Επιστολή προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απέστειλε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας  Βόλου, ζητώντας  διευκρίνηση για την χρήση μάσκας κατά την άσκηση και για το αν η παραλία Βόλου προσφέρεται για άσκηση.

Στην επιστολή αναφέρεται:  “Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί σύγχυση σε αθλητές και αθλούμενους σχετικά με το αν η παραλία Βόλου είναι χώρος που προσφέρεται για άσκηση, καθώς και για το αν κατά την άσκηση οι αθλητές/αθλούμενοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας. Αιτία για τη σύγχυση είναι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αθλητές και επικυρώθηκαν με αιτιολόγηση όπως «Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τις οποίες επικαλείται ο ενιστάμενος αφορούν εξαίρεση από τη χρήση μάσκας αθλητών/αθλούμενων κατά τη διάρκεια της άσκησης σε αθλητικές εγκαταστάσεις (για όσες επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η λειτουργία τους για συγκεκριμένα αθλήματα)».

Κατόπιν της σύγχυσης, κάποιοι αθλητές αποφεύγουν την άσκηση στην παραλία Βόλου και επιλέγουν περιοχές με κίνηση οχημάτων. Επίσης πολλοί αθλητές λόγω φόβου ή σύγχυσης φοράνε μάσκα, κάτι που είναι επικίνδυνο.

Επισημαίνουμε ότι η εξαίρεση της χρήσης μάσκας κατά την άσκηση, έχει προβλεφθεί παγκοσμίως για σοβαρότατους λόγους και δεν είναι «χάρη». Κάθε αθλητής κατά την άσκηση χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο, και για αυτό προβλέπεται η εξαίρεση. Καθώς θα είναι κρίμα αν έστω και ένας αθλητής λόγω της σύγχυσης αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τέτοιο λόγο, παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε, με απάντηση στην επιστολή μας, και με δημόσια ανακοίνωση, ότι οι αθλητές/αθλούμενοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας κατά την άσκηση. Επίσης καθώς υπάρχει σύγχυση και για το αν η παραλία Βόλου είναι χώρος που προσφέρεται για άσκηση, παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε και αυτό”.

Ατομική πεζοπορία στη Γορίτσα την Κυριακή,  βάσει των νέων κανονισμών της ΓΓΑ

Παρά την βροχή που προβλέπεται για την Κυριακή 21 Μαρτίου, η άθληση δεν σταματά.’Ετσι αθλητές, πρωταθλητές, γιατροί, οικογένειες και παιδιά θα συγκεντρωθούν στις 10.00 το πρωί χωρίς να υπάρχει διοργανωτής στη Γορίτσα και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που θα επιλέξει καθένας, κινούμενοι βάσει των νέων κανονισμών της ΓΓΑ που επιτρέπουν κάθε ομάδα να αποτελείται από μέχρι 7 άτομα.

Όλοι οφείλουν να έχουν εξοπλισμό κατάλληλο για την βροχή, και είναι στην κρίση τους αν λόγω των καιρικών συνθηκών θα κάνουν σύντομη ή μεγάλη πορεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση