Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Διεθνείς Αγώνες Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής Μεσογειακών Χωρών στον Βόλο
Διεθνείς Αγώνες Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής Μεσογειακών Χωρών στον Βόλο

Διεθνείς Αγώνες Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής Μεσογειακών Χωρών στον Βόλο

Οι Διεθνείς Αγώνες Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής Μεσογειακών Χωρών θα πραγματοποιηθούν στο Νέας Ιωνίας από τις 29 έως και τις 31 Ιανουαρίου μετά από συμφωνία του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γιώργου Βλιώρα με τους διοργανωτές και συγκεκριμένα την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής σε με την Γυμναστική Ένωση Λάρισας.

Ο Δήμος Βόλου ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτή την σημαντική αθλητική διοργάνωση μετά την δήλωση αδυναμίας διεξαγωγής των αγώνων εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωση την οποία και είχε αναλάβει στο πλαίσιο διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Μετά και την άρνηση διεξαγωγής των αγώνων από την πλευρά του Δήμου Λάρισας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βαγιόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γιώργο Βλιώρα ο οποίος και δέχθηκε άμεσα να διεξαχθούν οι Διεθνείς Αγώνες στην πόλη του Βόλου.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν για τρεις (3) ημέρες στο Νέας Ιωνίας και στην περιοχή μας θα καταλύσουν περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες (300 αθλήτριες, συνοδοί, αποστολές κ.λπ).

Πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα (κάθε ομάδα αποτελείται από δέκα αθλήτριες) και όπως είναι ευνόητο απαιτείται ομαδικότητα και ενότητα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Η ομαδική γυμναστική είναι τέχνη, έκφραση και συναίσθημα προσαρμοσμένα για ένα υψηλού επιπέδου άθλημα.

Ουσιαστικά συνίσταται στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με φυσική και συνεχή κίνηση του σώματος. Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης.

Κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων υπάρχει μια φυσιολογική ροή από την μία άσκηση στην επόμενη ώστε η κάθε άσκηση να αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Όλες οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.

Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση