Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Διακρίσεις σκακιστών της Μαγνησίας στα ατομικά πρωταθλήματα Θεσσαλίας
Διακρίσεις σκακιστών της Μαγνησίας στα ατομικά πρωταθλήματα Θεσσαλίας

Διακρίσεις σκακιστών της Μαγνησίας στα ατομικά πρωταθλήματα Θεσσαλίας

Με πολλές δικρίσεις των σκκιστών-τριών της Μαγνησίας ολοκληρώθηκαν στις 8 Μαΐου 2016 στα Τρίκαλα οι αγώνες για το Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Θεσσαλίας και τα Ατομικά εανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας, των κατηγοριών 08 έως 16 ετών, που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.) σε συνεργασία με τη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και έδιναν προκρίσεις ( έξοδα από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία), για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, για τα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Σ.Ο.

Οι αγώνες ήταν 5 γύρων και διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία, οργανωτική και αγωνιστική, το τριήμερο 6-8 Μαΐου στο Φρούριο Τρικάλων με τη συμμετοχή πολλών από τους καλύτερους σκακιστές της Θεσσαλίας, που ανήκουν σε συλλόγους της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, μέσα σε ένα όμορφο κλίμα αθλητικής άμιλλας, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις μέσα από πολύ δυνατές μονομαχίες.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία από τους σκακιστές της Μαγνησίας σημείωσε στο νεανικό πρωτάθλημα ο 9χρονος Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης του Φοίνικα Βόλου, ο οποίος στην κατηγορία Κ8-Κ10, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, πήρε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με το απόλυτο των νικών (5 στα 5) και προκρίθηκε δίκαια για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων Κ8-Κ16, που θα διεξαχθεί στο Ρίο ς 28/6-04/7/2016.

Στο νεανικό πρωτάθλημα πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε ακόμη:

α) στην κατηγορία Κ12-Κ16 από τους Ζγουλέτα Ιωάννη (Τιτάνες Αλμυρού), 2ος στη γενική κατάταξη και 1ος στην επιμέρους κατηγορία Κ14, Αγραφιώτη Μάριο (Φοίνικας Βόλου), 3ος στη γενική κατάταξη και 2ος στην επιμέρους κατηγορία Κ14 και Γαλατσίδα Δημήτριο (Τιτάνες Αλμυρού), 2ος στην επιμέρους κατηγορία Κ16 (την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας Κ12-Κ16 κατέκτησε ο Τριμίτζιος Πέτρος του Α.Σ. Παπάγος),

β) στην κατηγορία Κ8-Κ10 από τον Βαγγέλα Θεοφάνη (), 2ος στη γενική κατάταξη και 1ος στην επιμέρους κατηγορία Κ8 (την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας Κ8-Κ10 κατέκτησε ο Δριστέλλας εοκλής του Σ.Ο. Φαλάνης), και

γ) στην κατηγορία Παγκορασίδων Κ8-Κ16 από τις Οικονομίδη Μαρία-Γαρυφαλλιά (Φοίνικας Βόλου), 3η στη γενική κατάταξη και 2η στην επιμέρους κατηγορία Παγκορασίδων Κ12, Βαγγέλα Εβίνα (), 1η στην επιμέρους κατηγορία Παγκορασίδων Κ10, Ζγουλέτα Ευταξία (Τιτάνες Αλμυρού), 2η στην επιμέρους κατηγορία Παγκορασίδων Κ10 και Θώδη Ήλια- (Φοίνικας Βόλου) 3η στην επιμέρους κατηγορία Παγκορασίδων Κ12 (στη γενική κατάταξη της κατηγορίας Παγκορασίδων Κ8-Κ16 την πρώτη θέση κατέκτησε η Θεοδοσίου Σωτηρία της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και τη 2η θέση η Δερέκα Κων/να του Σ.Σ. Φαρσάλων).

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι-ες στις επιμέρους κατηγορίες θα επιδοτηθούν με κάποιο ποσό από την Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Κ8-Κ16.

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή της Σ.Ε. Βόλου Λαγάρα Στυλιανό, ο οποίος αντιμετωπίζοντας πολύ ισχυρούς αντιπάλους, με εξαιρετικά παιχνίδια, κατάφερε και πήρε την τρίτη θέση σε σύνολο 26 αθλητών με 4 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον δεύτερο αλλά υστερώντας στα ισοβαθμίας.

Με 4 βαθμούς επίσης και εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε στην τέταρτη θέση, λόγω κριτηρίων ισοβαθμίας, ο Οικονομίδης Σάββας του Φοίνικα Βόλου και στην πέμπτη θέση ο Αγγελής Μιχάλης της Σ.Ε. Βόλου με 3,5 βαθμούς.
Καλές εμφανίσεις με δυνατά παιχνίδια πραγματοποίησαν και οι Ζγουλέτας Παναγιώτης (Τιτάνες Αλμυρού) και Ραφτόπουλος Στέφανος (Φοίνικας Βόλου).

Στο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών συμμετείχαν και 4 μικροί Βολιώτες σκακιστές που διαπρέπουν σε σωματεία εκτός Θεσσαλίας και με τις εμφανίσεις τους εντυπωσίασαν τους μεγαλύτερους αντιπάλους τους, οι 12χρονοι Τσαρσιταλίδης Κων/νος (Ε.Σ. Θεσαλονίκης), 6ος στη γενική κατάταξη με 3,5 βαθμούς και Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (Σ.Ο. Βέροιας), 14ος στη γενική κατάταξη με 2,5 βαθμούς, ο 8χρονος Τσαρσιταλίδης Χρήστος (Ε.Σ. Καλαμαριάς), 19ος στη γενική κατάταξη με 2 βαθμούς και η 10χρονη Ραφτοπούλου Κων/να (Σ.Ο. Βέροιας), η οποία προκρίθηκε για το Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών.
Την πρώτη και δεύτερη θέση στους άνδρες κατέκτησαν οι αθλητές της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων Κρομμύδας Βασίλειος και Τσεκούρας Βασίλειος με 4,5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και γενικώς πληροφορίες για το σκάκι στη Θεσσαλία θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.: http://www.tessth.gr/

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΙΑ-ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΝΕΑΝΙΚΟΛΑΓΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΘΩΔΗ ΗΛΙΑ-ΓΛΥΚΕΡΙΑΖΓΟΥΛΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΖΓΟΥΛΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣΖΓΟΥΛΕΤΑ ΕΥΤΑΞΙΑ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση