Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Διάκριση σκακιστή του Φοίνικα Βόλου στο τουρνουά για τα 90 χρόνια του Πάοκ
Διάκριση σκακιστή του Φοίνικα Βόλου στο τουρνουά για τα 90 χρόνια του Πάοκ

Διάκριση σκακιστή του Φοίνικα Βόλου στο τουρνουά για τα 90 χρόνια του Πάοκ

Σημντική διάκριση στο γρήγορου σκκιού «Ιωάννης Σαββίδης», που έγινε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του εορτασμού για τα 90 χρόνια του Π.ΑΟ.Κ. το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 151 σκακιστών, πέτυχε ο μικρός σκακιστής από το Βόλο Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης.

Ο 9χρονος σκακιστής του Φοίνικα Βόλου κατέκτησε το καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Κ10, χάνοντας την πρώτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας, και την πεντηκοστή στο σύνολο με 5 βαθμούς σε 9 πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Την 1η θέση στο σύνολο κατέλαβε ο πρωτ Ελλάδος, με κατ από το Βόλο, Μαλικέντζος Σωτήρης με 7,5 βαθμούς σε 9 , ενώ συμμετείχαν πολλοί δυνατοί παίκτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η πρωταθλήτρια ς, Αναστασία Αβραμίδου.

Στο συμμετείχε και ο επίσης σκακιστής του Φοίνικα Βόλου, Αγραφιώτης Μάριος, ο οποίος ενώ την πρώτη ημέρα, παίζοντας εντυπωσιακά, έκανε 3 νίκες σε 5 αγώνες, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους πολύ δυνατούς αντιπάλους του, τη δεύτερη μέρα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Συμμετοχές και αποτελέσματα στη σελίδα: http://www.chess-results.com/tnr239479.aspx?lan=1&art=1&fed=GRE&turdet=YES&wi=984

agrafiotis-skaki-paok-3

"Αλιεύοντας" την είδηση