Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Διακρίσεις Βολιωτών σε Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Θεσ/νίκης
Διακρίσεις Βολιωτών σε Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Θεσ/νίκης

Διακρίσεις Βολιωτών σε Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Θεσ/νίκης

Με 2 μετάλλια και πολύ καλές εμφανίσεις από τους σκακιστές και σκακίστριες ολοκληρώθηκε στη Θεσ/νίκη το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βαρδάρης» που διεξήχθη με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία από 7 έως 11 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Holiday Inn από τον Σκακιστικό Όμιλο «ΣΑΧ» Θεσσαλονίκης και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αλλοστρόπος» σε συν με την Ε.Σ.Ο. & την Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά σε όλα τα γκρουπ 290 σκακιστές και σκακίστριες από 18 χώρες του κόσμου, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε 4 γκρουπ δυναμικότητας (90 στο Α' γκρουπ, στο Β' γκρουπ, 68 στο Γ' γκρουπ και 20 στο Δ' γκρουπ).

Η 13χρονη Βολιώτισσα Ραφτοπούλου Κων/να, που από φέτος ανήκει με μεταγραφή στη Σ.Ε. «ικόπολη» Πρέβεζας, μετά την εκπληκτική της εμφάνιση πριν λίγες ημέρες στο τουρνουά ράπιντ, που διοργάνωσε η , συνέχισε με την ίδια δυναμική και στο Διεθνές Τουρνουά «Βαρδάρης» και πήρε την 1η θέση και το μοναδικό μετάλλιο στα κορίτσια Κ14 στο Β' Γκρουπ, με 4 νίκες σε 7 αγώνες, αντιμετωπίζοντας σε όλες τις παρτίδες της πολύ ισχυρότερους θεωρητικά αάλους.

Στο ίδιο γκρουπ ο, πάντα δυνατός, 16χρονος σκακιστής της Σ.Ε. Βόλου, Ζγουλέτας Ιωάννης από τον Αλμυρό, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, τερμάτισε τελικά στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και κατέκτησε το αντίστοιχο μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες, χάνοντας κυριολεκτικά την 1η θέση στην τελευταία παρτίδα, όπου ηττήθηκε μετά από συγκλονιστικό αγώνα, καθώς βρισκόταν μόνος σ' αυτήν μέχρι και τον 6ο γύρο.

Από το Βόλο συμμετείχαν συνολικά σε όλα τα γκρουπ 9 σκακιστές και 1 σκακίστρια πραγματοποιώντας όλοι τους πολύ καλές εμφανίσεις.

Στο Α' γκρουπ συμμετείχαν οι Λαγάρας Στυλιανός (Σ.Ε. Βόλου), Κορώνας Βασίλειος (Σ.Ε. Βόλου) και Πατρίκος Ιωάννης (Σ.Ε. Βόλου).

Στο Β' γκρουπ συμμετείχαν οι Ραφτοπούλου Κων/να (Σ.Ε. «ικόπολη» Πρέβεζας), Ζγουλέτας Ιωάννης (Σ.Ε. Βόλου), Κουκουβίνος Βίκτωρ (Σ.Ε. Βόλου), Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (Σ.Ε. «Νικόπολη» Πρέβεζας) και Γκαβαρδίνας Αντώνιος (Α.Ο. Αγριάς ς «Άθλος»).

Στο Γ' γκρουπ συμμετείχαν οι Πατρίκος Δημήτριος (Σ.Ε. Βόλου) και Γκαβαρδίνας Χρήστος – Κων/νος (Σ.Ε. Βόλου).

Δύο ακόμη σκακιστές από τη Θεσσαλία ήταν στους διακριθέντες του Β' γκρουπ του τουρνουά, καθώς ο Κουτσιούμπας από την Σκα.Κι. Τρικάλων κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη και η Δερέκα Κωνσταντίνα από τα Φάρσαλα που αγωνίζεται φέτος στην Π.Σ. Περιστερίου κατέλαβε την 1η θέση στις γυναίκες.

Νικητής στο Α' γκρουπ αναδείχτηκε ο διάσημος Ισπανός GM Vallejo Pons Francisco (2698 ELO).

Τις απονομές των επάθλων στους νικητές του τουρνουά έκανε ο ποδοσφαιριστής, χάρη στο γκολ του οποίου η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το EURO 2004, Άγγελος Χαριστέας.

Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων στο http://chess-results.com/tnr385709.aspx?lan=1&art=0&fed=GRE&flag=30&group=2

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: http://www.vardaris.com

Ενημέρωση για το στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr/

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση