Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Διαδρομή μοτοσυκλέτας ενάντια στον παιδικό Καρκίνο στον Όλυμπο
Διαδρομή μοτοσυκλέτας ενάντια στον παιδικό Καρκίνο στον Όλυμπο

Διαδρομή μοτοσυκλέτας ενάντια στον παιδικό Καρκίνο στον Όλυμπο

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών “Enduro Olympos”, Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, με τη υποστήριξη εθελοντών και χορηγών, πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 την 2η Εντουρόβολτα Ολύμπου “Χαριτίνη” μετά την απόλυτα πετυχημένη αντίστοιχη της προηγούμενης χρονιάς, ενώ και φέτος αναμένονται πάνω από 300 συμμετοχές.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στους Γόννους Λάρισας ενώ η διαδρομή θα περιλαμβάνει περάσματα από όλων των ειδών εδάφους καθώς και νέες μοναδικές εκπλήξεις με καινούργια ανεξερεύνητα μονοπάτια μέσα στο δάσος. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας:

Κώστας Αγοραστός – περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πρόκειται για έναν ξεχωριστό, ανθρώπινο, πολυσυμμετοχικό αγώνα στο μυθικό βουνό του Ολύμπου. Ένας αγώνας που διεξάγεται για να βοηθήσουμε τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα, γι’ αυτό και τα χρήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο σύλλογο Πίστη, που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους για την ευαισθησία, την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό τους. Αλλά να τους ευχαριστήσω και για το γεγονός ότι γιατί κάνουν μεγάλους και σημαντικούς αγώνες στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, προβάλλοντας τόσο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και τον Όλυμπο. Παράλληλα μέσα απ’ τη συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Τεμπών, καταφέρνουμε μεγάλα και έργα και μεγάλους αγώνες για την ευρύτερη περιοχή».

Κώστας Κολλάτος – δήμαρχος Τεμπών: «Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών διεξάγεται στην περιοχή μας. Διοργανώσεις σαν αυτές αναδεικνύουν όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και τον πολιτισμό, την εγρήγορση των φορέων, την δημιουργικότητα των τοπικών κοινωνιών, τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή, τη συνεργασία. Η διαδρομή από τους Γόννους για τον Όλυμπο μέσω Καλλιπεύκης είναι μια καταπληκτική διαδρομή που αναδεικνύει ακόμα μια πλευρά του Όλυμπου. Η αξία της διοργάνωσης έγκειται στο γεγονός ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν για καλό σκοπό και γι’ αυτό καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετέχουν. Ευχαριστούμε τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία».

Ριζούλης Χρήστος – πρόεδρος Λέσχης Μοτοσυκλετιστών “Enduro Olympos”: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον Δήμαρχο κ. Κολλάτο για την άμεση ανταπόκριση στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι μια προσπάθεια ανθρώπινη και με μεγάλη αξία. Θα είναι από τις καλύτερες εντουροβόλτες σε όλη την και αναμένουμε περίπου 300 συμμετοχές, που θα χαρούν μαζί μας την διαδρομή 100χλμ και πάνω, που έχουμε χαράξει εδώ και αρκετό καιρό».

Στην συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας, ο γ. γραμματέας της Λέσχης Στέλιος Πίσκος και το μέλος Αστέριος Μαντάς.

Η διοργάνωση της 2ης εντουρόβολτας Ολύμπου “Χαριτίνη” θα συνδυάσει την απόλυτη βιωματική εμπειρία στην ελληνική φύση με την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου “ΠΙΣΤΗ” (Παιδιών με Αιματολογικά Ογκολογικά προβλήματα του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” -www.pisti.gr).

Οι αναβάτες θα έχουν την επιλογή του βαθμού δυσκολίας της διαδρομής τους ανάμεσα σε HOBBY, ENDURO OLYMPOS, SUPER PRO. Η διαδρομή SUPER PRO απευθύνεται μονό στους πολύ εμπείρους αναβατές. Βοήθειες θα υπάρχουν μονό στα πολύ δύσκολα κομμάτια. Η διαδρομή 100+χλμ. μαγικών μονοπατιών εναλλασσόμενων εδάφους που φτάνει σε υψόμετρο τα 1700μ. είναι απαιτητική και απευθύνεται σε εμπείρους αναβατές. Όσον αφορά τους λιγότερο εμπείρους αναβατές δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν την διαδρομή με σήμανση HOBBY η οποία είναι παράλληλη και εφαπτομένη με την διαδρομή της εντουροβολτας αποφεύγοντας τα δύσκολα περάσματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση