Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Δένει και… φοβίζει! (Φωτορεπορτάζ – Δηλώσεις Μπίλη)

Δένει και… φοβίζει! (Φωτορεπορτάζ – Δηλώσεις Μπίλη)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΣΙΩΤΗ

Μπορεί ν μην κέρδισν (5-5), αλλά έκλεψαν τις εντυπώσεις τα μωρά του Λεωνίδα Μπίλη, κόντρα στην ομάδα επιλέκτων της συμπρωτεύουσας.

Σε ένα φιλικό καθαρά προπονητικού χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται δύο ολόκληρες ώρες (4 ημίχρονα των 30 λεπτών), η Νίκη αποτύπωσε στον αγωνιστικό χώρο το στυλ παιχνιδιού του Μπίλη, προηγήθηκε μέχρι και 5-0, αλλά οι αλλαγές έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο στα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσει.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο αθλητικό “Μάττα” και το pagasitikosnews ήταν εκεί.

Το φιλμ του αγώνα

Οι “κυανόλευκοι”, που στερήθηκαν την παρουσία των Κεμάλι και Τσαουσιάνη, λόγω τραυματισμών, παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, με το αγαπημένο 4-2-3-1 του τεχνικού τους. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο υπό δοκιμής Μάνης, δεξιά κι αριστερά στην αμυντική γραμμή αγωνίστηκαν οι Καραμπούζης και Αναστασίου αντίστοιχα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κανταρτζής και ο νεοαποκτηθέντας Ναουμίδης. Στους “κόφτες” αγωνίστηκαν οι Γεωργιάδης και Ζαρίφης, με τον Αποστολίδη και Γκίκα να καλύπτουν τα δύο άκρα της ς και τον Νιαώτη να αποτελεί το βασικό “δεκάρι” πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κόλα.

Οι Βολιώτες, αν και έδειχναν καλύτερο πρόσωπο καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιώρου δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, λόγω των κακών επιλογών στην τελική πάσα. Παρ' όλα αυτά, εκτελούσαν κατά γράμμα τις εντολές του Λεωνίδα Μπίλη με το συνεχόμενο passing game, το παιχνίδι από τα άκρα και το ασταμάτητο pressing να απαιτούνται από τον πάγκο συνεχώς.

Στο δεύτερο ημίωρο, η Νίκη… ξεμπούκωσε κι έκανε αυτό ακριβώς που μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, σε διάστημα 15 λεπτών κατάφερε να προηγηθεί με τρία τέρματα, δείχνοντας την ανωτερότητά της. Συγκεκριμένα, στο πρώτο γκολ, ο Νιαώτης εκμεταλλεύτηκε την πολύ όμορφη ατομική ενέργεια και ασίστ του Κόλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γκίκα έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του υ πάσαρε στον πολύ καλό Κόλα στο ύψος της περιοχής και με πανέμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας. Τέλος, στην τελευταία φάση του δεύτερου ημιώρου, η Νίκη αναπτύχθηκε σωστά από την αριστερή πλευρά, ο Αποστολίδης είδε το overlap του Αναστασίου, που με τρομερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι “σέρβιρε” στο του Κόλα για το 3-0.

Στα δύο υιπα ημίωρα, ο Λεωνίδας Μπίλης άλλαξε όλους τους ποδοσφαιριστές του, με την διάταξη, πάντως, να παραμένει ίδια. Χρησιμοποιήθηκε ο Σταμέλος στον άσσο (στο τελευταίο ημίωρο αγωνίστηκε ο 15χρονος Ράπτης), με τους Μπαρούτα και Καρακώστα να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τσιαμπαλής και Δημουλάς, ενώ μπροστά τους στα “εξάρια” έπαιξαν οι Μπλούχος και Τσιανάκας. Λάμπρου και Ματθαίου αγωνίστηκαν στα ακραία χαφ, με τον Βουρδάκη να αγωνίζεται πίσω από την “αιχμή του δόρατος” Γκλαβίνη.

Παρά την πρόθεση του Μπίλη να ρίξει πολύ τον μέσο όρο ηλικίας της ενδεκάδας (κανείς ποδοσφαιριστής, πλήν του Σταμέλου δε ξεπερνούσε τα 19 έτη) η Νίκη συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με μπροστάρη τον εξαιρετικό Βουρδάκη. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, ο Σταμέλος εκτέλεσε το ελεύθερο, ο Γκλαβίνης κατέβασε για τον 16χρονο επιτελικό χαφ, που με όμορφη κίνηση και σουτ στην κλειστή γωνία του αντίπαλου πορτιέρο έκανε το 4-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με πανέμορφη κάθετη βρήκε τον Ματθαίου που πέρασε τον τερματοφύλακα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Στη συνέχεια, μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, η ομάδα είχε τα τρεξίματα, αλλά όχι και την κατάλληλη εμπειρία και δύναμη να κρατήσει τη μπάλα και να υπερασπιστεί το μεγάλο σε έκταση σκορ υπέρ της. Έτσι, δέχτηκε πέντε γκολ σε περίπου 35 λεπτά, με τα 3 τελευταία να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς πάντως αυτό να ακυρώνει τη συνολική προσπάθεια των παικτών.

Τελικό σκορ 5-5, με την Νίκη να κλείνει αήττητη τα φιλικά της μεταβατικής αυτής περιόδου.

Μπίλης: “Διαθέτω 25 νεαρούς ποδοσφαιριστές έτοιμους για την πρόκληση της Γ' ς”

Απόλυτα ευχαριστημένος, ειδικά από τα δύο πρώτα ημίωρα, έδειχνε με τις δηλώσεις του, ο τεχνικός της ομάδας της Νίκης, Λεωνίδας Μπίλης. Επίσης, τόνισε πως το νέο project της ομάδας προχωράει, ενώ ανακοίνωσε πως Ράπτης και Τσιανάκας, στην ηλικία των 15, θα βρεθούν στο βασικό στάδιο ς της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Σχετικά με τις εντυπώσεις του από το παιχνίδι: ” Ήταν μία καλή ευκαιρία για εμάς να δούμε όλους τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουμε από μία ώρα παιχνιδιού. Στα πρώτα δύο ημίωρα, η παρουσία της ομάδας ήταν εξαιρετική. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα γκολ. Τα παιδιά έπραξαν πολλά από αυτά που ζητάω στο παιχνίδι μας και πραγματικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στα δύο τελευταία μισάωρα, χαμηλώσαμε τον μέσο όρο ηλικίας, με παιδιά που είναι γεννημένα μέχρι και το 2000 να αγωνίζονται. Στο πρώτο από αυτά, οι μικροί στάθηκαν πολύ καλά και πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα, έχοντας απέναντί τους ενήλικες αθλητές. Παρ' όλα αυτά, η κούραση και η ποιότητα 2-3 ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας άλλαξε την κατάσταση κι έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος τους.

Για το τέλος αυτής της μεταβατικής περιόδου: ” Έκλεισε αυτός ο κύκλος των προπονήσεων για εμάς. Έχουμε κατασταλάξει σε 17-18 νεαρούς ποδοσφαιριστές, που θα ακολουθήσουν την και θα είναι παίκτες της Νίκης Βόλου. Οι ανακοινώσεις αναμένονται από μέρα σε μέρα. Πλέον, ανοίγει ένας νέος κύκλος, όπου θα μπουν στην ομάδα 6-7 ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν και “έχουν” την κατηγορία και στο τελευταίο δεκαήμερο του καλοκαιριού το ρόστερ θα κλείσει με 2-3 τελευταίες κινήσεις, ίσως από το “πάνω ράφι”. Όλα κινούνται, με βάση το χρονοδιάγραμμά μας, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Για το project των νεαρών ντόπιων παικτών και αν πιστεύει πως θα πετύχει: “Τη δεδομένη χρονική στιγμή έχω στη διάθεσή μου 25 περίπου νεαρούς ποδοσφαιριστές, συν άλλους 5 πιο μικρούς που ακόμα δεν έχουν τη δύναμη, αλλά ποντάρουμε στο μέλλον για αυτούς, που είναι έτοιμοι για την πρόκληση της κατηγορίας. Για όλους, ακόμα και η συμμετοχή τους σε 5-6 παιχνίδια είναι τεράστιο εφόδιο και παρακαταθήκη για να παίξουν στο μέλλον σε μία μεγάλη Νίκη Βόλου ή ακόμα και να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν ακόμα ψηλότερα. Ήδη έχω αποφασίσει στην αποστολή που θα λάβει μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας να συμμετέχουν οι 15χρονου Τσιανάκας και Ράπτης.”

 

Το pagasitikosnews βρισκόταν στο “Μάττα” και παρέχει στους αναγνώστες του πλούσιο φωτορεπορτάζ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση