Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Δεν τα κατάφερε ο Φοίνικας Βόλου απέναντι στη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων
Δεν τα κατάφερε ο Φοίνικας Βόλου απέναντι στη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων

Δεν τα κατάφερε ο Φοίνικας Βόλου απέναντι στη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων

Για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλες τις σκακιέρες ο Φοίνικας δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πολύ καλή ομάδα της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 12-2-2017 στις εγκαταστάσεις του, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017, που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων που οδηγούν στην πρόκριση για την τελική φάση του επίσημου πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας, και γίνεται υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.

Ο έγινε σε πολύ ωραία με την υλική βοήθεια που προσέφερε η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και η ομάδα του Φοίνικα με πλήρη σύνθεση σε όλες τις σκακιέρες έχασε τελικά με σκορ 11/2 – 81/2, ένα σκορ του οποίου η έκταση δεν αροσωπεύει σε καμία περίπτωση την που παρουσίασαν στις σκακιέρες οι δύο ομάδες.

Τους βαθμούς για το Φοίνικα πήραν ο ΓΑΪΤΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ με νίκη στην 4η γενική και ο 10χρονος ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ με ισοπαλία στην 6η (νέων – νεανίδων κάτω των 20 ετών) .

Στο φετινό ο Φοίνικας (ο οποίος είχε την πιο νεανική από τις ομάδες που συμμετείχαν) παρουσιάστηκε με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά παρόλα αυτά συνεχίζοντας την που έχει ξεκινήσει από πέρυσι κατάφερε και πάλι να αναδείξει σκακιστές που για πρώτη φορά ακούστηκαν στο Θεσσαλικό σκάκι αλλά έδειξαν ότι αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικές σκακιστικές μονάδες στο άμεσο μέλλον.

Έτσι μετά τα αδέρφια ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (Σάββα και Μαρυφίλλη) και ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Μάριο και Ίωνα) που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέδειξαν το ταλέντο τους πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις και την σταθερή σκακιστική αξία που ακούει στο όνομα ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ήρθαν φέτος τρεις άλλοι σκακιστές που εξέπληξαν τους πάντες με την απόδοσή τους.

Ο λόγος για τον ΓΑΪΤΑΝΑ ΚΩΝ/ΝΟ που σε 3 αγώνες κέρδισε 2 θεωρητικά, σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ, πιο ισχυρούς αντιπάλους και τους 9χρονο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, που κέρδισε τον έναν από τους τρεις μεγαλύτερους αντιπάλους του, 10χρονο ΦΑΡΑΝΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ο οποίος στον αγώνα που συμμετείχε έχασε στις λεπτομέρειες από τον μεγαλύτερο αντίπαλό του και 15χρονη ΛΙΛΑ ΜΕΛΙΝΑ, που πρώτη φορά έπαιζε σε επίσημους αγώνες, οι οποίοι απέδειξαν ότι το μόνο που τους λείπει είναι η εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

Οι προπονήσεις στο Φοίνικα συνεχίζονται κάθε Σάββατο 5:30' – 7:00' μ.μ. για αρχάριους και 7:00' – 8:30' μ.μ. για πιο προχωρημένους σκακιστές στις εγκαταστάσεις του συλλόγου (Ολυμπιονίκη Αγνώντα 6 με Κύπρου). Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 24210-46955 και 6983706463.

Αποτελέσματα από τους αγώνες για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2017 και γενικά πληροφορίες για τo σκάκι στη Θεσσαλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.tessth.gr/

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση