Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Χειμερινή πεζοπορική διάσχιση της παγωμένης Βαϊκάλης
Χειμερινή πεζοπορική διάσχιση της παγωμένης Βαϊκάλης

Χειμερινή πεζοπορική διάσχιση της παγωμένης Βαϊκάλης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Ελληνική πεζοπορική αποστολή στην παγωμένη και την Λίμνη Βαϊκάλη.
Οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου Νίκος Μαγγίτσης, Κώστας Παναγιώτου και Αθανάσιος Κατσαντώνης ολοκλήρωσαν την πεζοπορική διάσχιση της παγωμένης Βαϊκάλης από ανατολή προς δύση, διανύοντας μια απόσταση περισσότερα από 105 χιλιόμετρα πάνω στον πάγο της Βαϊκάλης.
Οι πραγματικά πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και στους -35ο C, ήταν το βασικό και συνεχές πρόβλημα για την ολοκλήρωση του στόχου των τριών Ελλήνων πεζοπόρων.
Το μήνυμα της FairLife lcc, που μετέφεραν οι τρεις Βολιώτες ορειβάτες ” η ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα”  ήταν αυτό που κυριάρχησε στην επικοινωνία τους με την Ελλάδα, μιας και εκεί η τοπίο και το πολικό τους έκοβε πραγματικά την ανάσα.
Ο Νίκος Μαγγίτσης είναι πρεσβευτής της FairLife πρεσβεύοντας το σκοπό και το έργο της οργάνωσης για την και τη του πνεύμονα.
Την όλη προσπάθεια της Ελληνικής ομάδας παρακολουθούσαν με συνδέσεις και βίντεο οι του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγριάς, σε απόλυτη συνεργασία με τη διευθύντρια κα Γεροστάθη και τον εκπαιδευτικό κο Μπατάκα.
Oι μικροί Αγριώτες έζησαν κάθε λεπτό της αποστολής, μέσα από διδακτικές συνδέσεις, βίντεο και που έστελνε η ομάδα από την παγωμένη .
Ο Νίκος Μαγγίτσης αδερφός ΑΗΕΠΑ  HJ 48 έστειλε το μήνυμα του Ελληνισμού σε ένα ακόμη απομακρυσμένο και αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας.
Οι τρεις λάτρεις της περιπέτειας είναι υγιείς και ασφαλείς πίσω στο Βόλο και σχεδιάζουν ήδη την επόμενη τολμηρή αποστολή τους.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση