Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Χάλκινο μετάλλιο η Κορακάκη
Χάλκινο μετάλλιο η Κορακάκη

Χάλκινο μετάλλιο η Κορακάκη

Σε έν άθλημ που η πρώτη από την όγδοη θέση απέχει λιγότερο από μία… τρίχα, σε ένα άθλημα που η πρόκριση σε έναν τελικό αποτελεί από μόνη της τεράστια επιτυχία, η Αννα Κορακάκη έχει σταθεροποιήσει τις επι της και βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Το χάλκινο μετάλλιο στο σπορ πιστόλι 25 μ., στο παγκόσμιο κύπελλο της Ατλάντας και η πρόκριση με την υψηλότερη βαθμολογία, για άλλη μία φορά, επιβεβαίωσαν την αξία του «χρυσού» κοριτσιού μας.

Σε μία πόλη, όπου κάποιες από τις αντιπάλους της είχαν αγωνιστεί –και διακριθεί– στους Ολυμπιακούς του 1996, τότε που η Αννα ήταν, μόλις, τεσσάρων μηνών, η Ελληνίδα προκρίθηκε στον τελικό του σπορ πιστολιού με εντυπωσιακή επίδοση (590/600) και σε αυτό το επίπεδο η πρώτη από την όγδοη θέση δεν έχουν… καμία απόσταση σε ό,τι αφορά την αξία του σκοπευτή.

Σήμερα, η «χρυσή» θα αγωνιστεί στο πιστόλι 10 μ. στο όπλο, όπου στο Ρίο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος οι κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου και οι επι που έγιναν στο σπορ πιστόλι δείχνουν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Η μεγάλη πρόκληση, όμως, για την οικογένεια Κορακάκη θα είναι το αυριανό αγώνισμα. Ο Τάσος Κορακάκης θα «κοουτσάρει» τα του που θα αγωνιστούν στο μεικτό του υ πιστολιού 10 μ. Θα είναι η πρώτη φορά που η Αννα και ο Διονύσης θα πάρουν μέρος ως ζευγάρι σε διεθνή αγώνα, με τα από το πρόσφατο πανελλήνιο να συνηγορούν για μια καλή εμφάνιση.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση