Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Μπάσκετ: Έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός- Επεισόδια με τραυματίες στο ΣΕΦ
Μπάσκετ: Έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός- Επεισόδια με τραυματίες στο ΣΕΦ

Μπάσκετ: Έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός- Επεισόδια με τραυματίες στο ΣΕΦ

Το πρώτο βήμ κτάκτησης του τίτλου στους τελικούς των πλέι οφ , έγινε από τον Παναθηναϊκό που νίκησε τον Ολυμπιακό (81-83) στο ΣΕΦ και ανατρέποντας το πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρολεύκων», θα έχει την ευκαιρία να φτάσει και σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον επόμενο τελικό, την ερχόμενη , στο ΟΑΚΑ (19.30).

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι στο ομαδικό παιχνίδι τους (ρεκόρ οι 29 ασίστ), συγκριτικά με τις εμφανίσεις που είχαν πραγματοποιήσει στους ημιτελικούς με τον Αρη, γιατί  μπορεί να υστέρησαν βασικά στελέχη, όπως ο Ουίλιαμς και ο Ραντούλιτσα, αλλά η προπονητική τακτική του Αργύρη Πεδουλάκη και η κατακόρυφη βελτίωση του Φελντέιν στην επίθεση, η μέγιστη προσφορά των Καλάθη και Φώτση, σε άμυνα και επίθεση και η δυναμική του παροπλισμένου Παππά, χάρισαν στον Παναθηναϊκό, την ένατη νίκη του στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου του σε αγώνες των πλει οφ.

Ο Πεδουλάκης, σε διάστημα ενός μηνός και δυόμισι χρόνια μετά την πρώτη θητεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, απέδειξε ότι γνωρίζει τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα, ακόμα και των παικτών που δεν έχει επιλέξει, αλλά και το «μπλοκάρισμα» του Ολυμπιακού.

Η χρησιμοποίηση του Χάντερ στην θέση του σέντερ και η αποφυγή… υπερκατανάλωσης του ράθυμου Ραντούλιτσα που δεν βοήθησε, αυτή την φορά,  ούτε στην επίθεση, καθώς και η εμπιστοσύνη που δόθηκε στον Χαραλαμπόπουλο, αποτέλεσαν δυο κινήσεις-τρύκ του Πεδουλάκη που απέδωσαν σημαντικά, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο (15-24) που ήταν και το καλύτερο του Παναθηναϊκού στην τελευταία διετία, σε αμυντική αποτελεσματικότητα και επιθετική ευρυθμία.

Ο Ολυμπιακός που αιφνιδιάστηκε, αρχικά και έδειξε φορτωμένος με άγχος, αντέδρασε στην δεύτερη περίοδο, έδωσε ταχύτητα στον ρυθμό του παιχνιδιού και ισοφάρισε σε 37-37, αλλά δεν απέφυγε να δεχτεί 47 πόντους από τους φιλοξενούμενους που δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα, παρά την αντεπίθεση των γηπεδούχων, χάριν στις 16 ασίστ και των 8 επιθετικών ριμπάουντ που είχαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 20σαλέπτου. Οι «» κυριάρχησαν στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 21-14), προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 56-55 στο 26', αλλά το παιχνίδι του χαρακτηρίστηκε από τις ατομικές πρωτοβουλίες.

Με πρωταγωνιστές τον Πρίντεζη που «έκρυψε» το πένθος του για την απώλεια του πατέρα του, Ιωσήφ, τον Λοτζέσκι, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ, τον Σπανούλη που ήταν θετικός και τον Παπαπέτρου που πρόσφερε πολύτιμες λύσεις, ο Ολυμπιακός άντλησε δύναμη  από την έδρα του, χωρίς όμως να είχε και την απαραίτητη διάρκεια, ώστε να «λύγιζε» ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό.

Στα 40'', ο Φώτσης με «κρύο αίμα» ευστόχησε σε 3ποντο για το 76-80, ο Λοτζέσκι με τον ίδιο τρόπο «απάντησε» για το 79-80 στα 17'' πριν από την λήξη, ο με δυο εύστοχες βολές σημείωσε το 79-82 στα 14'', ακολούθησαν δυο, επίσης, εύστοχες βολές από τον Σπανούλη (81-82 στα 11'') και μια εύστοχη βολή από τον Διαμαντίδη που διαμόρφωσε το τελικό 81-83, καθώς στα 10 τελευταία δευτερόλεπτα, ο Παπανικολάου έτρεξε όλο το , αλλά εγκλωβίστηκε από την άμυνα του Καλάθη και του Παππά, χωρίς να προλάβει να πασάρει σε συμπαίκτη του και να κάνει σουτ… απελπισίας.

Επεισόδια με τρεις τραυματίες αστυνομικούς στο ΣΕΦ

Επεισόδια με πρωταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού σημειώθηκαν στο ημίχρονο του πρώτου τελικού της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, περίπου 50 άτομα από τις θύρες 6 και 7 επιτέθηκαν με μάρμαρα, ξύλα και άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στο .

Από την επίθεση, τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση