Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Μπάσκετ: Εχει κίνητρο, έχει τον τρόπο για ημιτελικό η Εθνική
Μπάσκετ: Εχει κίνητρο, έχει τον τρόπο για ημιτελικό η Εθνική

Μπάσκετ: Εχει κίνητρο, έχει τον τρόπο για ημιτελικό η Εθνική

«Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα» όπως υπαγορεύει ο στίχος του ιώργου Σεφέρη και η εθνική ομάδα που βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του 40ού , με τη σπουδαία νίκη της κόντρα στη Λιθουανία (87-74), κοιτάζει ψηλότερα για τον αυριανό προημιτελικό που θα έχει αντίπαλο τη Ρωσία. Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι άφησε στο Ελσίνκι το κακό αγωνιστικό πρόσωπό της και τη λιγοψυχία. Στην νσταντινούπολη, η εμφάνιση των διεθνών που τήρησαν πιστά το πλάνο του τεχνικού επιτελείου σε άμυνα και επίθεση ήταν αισθητά βελτιωμένη, ενώ έδειξε ότι έχει περιθώρια για το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της.

Η ψυχο ώθηση που της έδωσε η νίκη-πρόκριση και η κατακόρυφη αύξηση της αυτοπεποίθησης από την πειστική εμφάνιση αποτελούν τα μεγαλύτερα κέρδη της ς για τη δυσκολότερη συνέχεια. Η ομάδα βρίσκεται, πλέον, στα προημιτελικά, όπως και πριν από δύο χρόνια, όταν αποκλείσθηκε από την πανίσχυρη Ισπανία που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αύριο, απέναντι στην θα παραταχθεί η Ρωσία, όπως και στο του 2005, όταν κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του ελληνικού .

Η Εθνική ποθεί την είσοδό της στη ζώνη των μεταλλίων και την πρόκριση στα ημιτελικά για να έχει δύο ευκαιρίες να ανέβει ξανά στο βάθρο ή τουλάχιστον να μη μείνει εκτός της πρώτης τετράδας σε τέταρτο συνεχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση