Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αυθεντικά χιλιόμετρα σε virtual διαδρομές για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου
Αυθεντικά χιλιόμετρα σε virtual διαδρομές για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Αυθεντικά χιλιόμετρα σε virtual διαδρομές για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Η 8η μέρα του Virtual Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας ήταν η Κυριακή 15 Νοεμβρίου, και ακόμη 4 δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν την απόσταση των 42.195 μέτρων από την περιοχή τους, δηλαδή από την πόλη, αλλά και την και την Πτολεμαΐδα όπου βρίσκονται.

Δεκάδες ακόμη του ΣΔΥΒ τρέχουν καθημερινά σε άλλες αποστάσεις, και όλοι νοιώθουν ότι συμμετέχουν έστω και άτυπα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας, το οποίο για πρώτη φορά στα χρονικά ματαιώθηκε, και αντικαταστάθηκε από την virtual έκδοση ώστε κάθε δρομέας σε όλο τον πλανήτη να έχει την ευκαιρία αυτού του είδους συμμετοχής.

Το Σάββατο η Βάνα Σπύρου έτρεξε τον αγώνα μέσα στον Βόλο παίρνοντας εκκίνηση στις 5.00 το πρωί, μόλις έληξε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Έκανε χρόνο 4 ώρες και 28 λεπτά. Την επόμενη μέρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ο Μάκης Κοσμίδης έτρεξε στην Πτολεμαΐδα τον αγώνα σε 4 ώρες 25′. Ο Χρήστος Αγνουσιώτης έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον virtual, καθώς επέλεξε trail διαδρομή, στην Κέρκυρα όπου βρίσκεται κάνοντας χρόνο 4 ώρες και 35 λεπτά.

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε η Κατερίνα Τσάγγαρη και ολοκλήρωσε την απόσταση στη διαδρομή Καλά Νερά – Λεχώνια – ξανά Καλά Νερά – Λεχώνια – Καλά Νερά με χρόνο 3 ώρες και 56 λεπτά. Με ποδήλατο την συνόδευσαν αρχικά ο Ορέστης Πατρώνης και στη συνέχεια ο Κώστας Παλάντζας, οι οποίοι είχαν κάνει τον Μαραθώνιο την προηγούμενη βδομάδα. Οι συμμετοχές αυτές προστίθενται σε όσες έγιναν από τα μέλη του ΣΔΥΒ στις πρώτες ημέρες του virtual αγώνα. Στο τέλος του virtual θα δημοσιευθεί από τον σύλλογο ο πίνακας όλων των συμμετεχόντων αλφαβητικά ανά απόσταση, πιο συγκεκριμένα στο τέλος του μήνα ώστε να συμπεριληφθούν και όσοι θα τρέξουν άτυπα στις 29 Νοεμβρίου τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα γινόταν εκείνη την ημέρα και προετοιμάστηκαν για αυτόν.

Virtual και μάλιστα μεγάλης απόστασης, 30 χιλιομέτρων, έκανε ο Κώστας Τσεκερίδης σε περιφερειακό, Αλυκές, Σωρό μετά από πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Ο Αλέξης Παπαλεξίου έτρεξε 28 χιλιόμετρα στον Πλαταμώνα όπου μένει.

Τον Virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο έτρεξε το Σάββατο στην πόλη μας ο Δημήτρης Σταθούρος στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων, κάνοντας χρόνο 51'20. Μια μέρα μετά ο Δημήτρης Κυριακόπουλος διύνησε τα 10 virtual χιλιόμετρα σε 43'54. Την απόσταση των virtual 10 χιλιομέτρων και με χρόνο 45'18, έτρεξε στην όπου μένει ο Καπουρνιώτης, νέος μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Η Ντέμα Ιωαννίδου από τον ΣΔΥ Θεσσαλονίκης και φίλη του ΣΔΥΒ, έτρεξε το virtual 10αρι του Αυθεντικού Μαραθωνίου στα Λεχώνια και την Αγριά. Μερικές ημέρες πριν έκαναν τα virtual 10 χιλιόμετρα στον Βόλο, την Αγριά και τον περιφερειακό οι Γρηγόρης Καλλιγάς 47'25, Αρίστος 48'33, Γιώργος Μπατζιώρας.

Ο υ για όσο διάστημα θα υπάρχει το lockdown στον αγωνιστικό αθλητισμό και θέλοντας να δώσει κίνητρο στα μέλη του να συνεχίζουν αμείωτα, ατομικά και με ασφάλεια τον αθλητισμό που μόνο Υγεία προσφέρει, θα δημοσιεύει αντί των συμμετοχών σε αγώνες, τις σημαντικότερες προπονήσεις τους, με την προϋπόθεση ότι θα τις στέλνουν στον σύλλογο, ενδεικτικά μία ως δύο φορές καθένας τη βδομάδα. Έτσι παρακάτω αναφέρονται αξιόλογες προπονήσεις των πρόσφατων ημερών. Απουσιάζουν δεκάδες ακόμη που δεν αναφέρθηκαν στον ΣΔΥΒ, κάτι που μπορεί να κάνει κάθε μέλος του συλλόγου από εδώ και πέρα.

19 χιλιόμετρα σε 1.12.50 έτρεξε ο Ζήσης Τσουρέλης. 12χλμ στο Βελεστίνο σε 51 λεπτά ο Στέργιος Κουσκουρίδας. 12χλμ σε 57'22 η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. 8 χλμ σε 32′ ο Κώστας Σκοτίδης. 8 χιλιόμετρα σε 40'15 η Εύη Μυλωνά. Trail 14αρι στο Πήλιο έκαναν το Σάββατο ο Πέτρος Γεωργούλας και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος την επόμενη μέρα έκανε άλλα 19χλμ στον Βόλο σε 1 ώρα 30′. Trail στη Γορίτσα ο Τρύφωνας Καραμανλής και η Λένα Ταμπούρη. 12 χιλιόμετρα έτρεξε η Ρούλα Αθανασίου, αντίστοιχες αποστάσεις οι Μαρία Διαμαντοπούλου, Κώστας Μπέκας, Μαρία Μακροθανάση, Στάθης Καραδημητρίου, Πέγκυ Μάρθα, Αλεξία Τζήμου, Αντωνία Ελευθεράκη, Ζήνωνας Λουλούδης, Μάρθα Ξηροφώτου, Θωμάς Μαλιαχόβας, Κώστας Παλάντζας, Μάριος Μιχαλόπουλος, Άρτεμις Λιόλιου, Γιάννης Μελαχροινάκης, Βάσω Τασιώνη, Γιώργος Βόντζος.

Ημιμαραθώνιο παραλιακά σε 2 ώρες 50′ έκανε η Λίνα Παπακυριαζή. 20 χιλιόμετρα ως τα Λεχώνια με επιστροφή έτρεξε η Βούλα Μακεδόνα. Προπόνηση Σαββάτου 9km από τον Χρήστο Γεωργουλόπουλο και τον Στέφανο Μουρογιάννη, ο οποίος την Κυριακή έκανε άλλα 16 χιλιόμετρα. 16km σε άλλη διαδρομή έτρεξαν οι Πασχάλης Στάνιος, Γιάννης Καζανίδης. Χειμερινό μπάνιο και κολυμβητική προπόνηση στις Πλάκες η Χριστίνα Κατζουράκη, συν πολλά χιλιόμετρα με .

Εντυπωσιακή πεζοπορία στον Όλυμπο λίγες μέρες πριν αρχίσει η καραντίνα έκαναν η Λίνα Δανιηλίδου και η Ειρήνη Σπυριδώνη. Την προηγούμενη βδομάδα πήγαν σε αντίστοιχη διαδρομή από τον Βόλο στη . Πεζοπορία στη διαδρομή Πλατανιάς – Μικρό έκανε τη Δευτέρα η Λία Σταματίου, καθώς και μπάνιο στην υπέροχη θάλασσα.

Για τους γιατρούς, και για το Νοσοκομείο – υ


Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, απευθύνουμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γιατρούς, νοσηλευτές, το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, στους συντηρητές των μηχανημάτων, τις καθαρίστριες, για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν, με πολύ μεγάλο φόρτο στη δουλειά τους, και με τον κίνδυνο να νοσήσουν και οι ίδιοι. 40 από αυτούς είναι και μέλη – δρομείς του ΣΔΥ Βόλου.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να εφαρμόζουμε με τον πλέον αυστηρό και σχολαστικό τρόπο κάθε μέτρο ασφαλείας. Εκτός από την ίδια την προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας, θα βοηθήσουμε να μη δυσκολέψει και άλλο το έργο τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση