Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Ατσάλινη» η εθνική πόλο, σοκ για Ηλιάδη
«Ατσάλινη» η εθνική πόλο, σοκ για Ηλιάδη

«Ατσάλινη» η εθνική πόλο, σοκ για Ηλιάδη

Στα… μάτια κοίταξε η εθνική ομάδα των ανδρών άλλη μία υπερδύναμη του παγκοσμίου πόλο.

Οι διεθνείς μας έφεραν ισοπαλία και με την Ουγγαρία (8-8) αλλά, παρά τα , η πρόκριση στον όμιλό τους δεν έχει κριθεί. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αναμέτρηση με τη (01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής). Κατά τη χθεσινή ημέρα, ξεχώρισε ο του δύο φορές ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη, στα πρώτα δευτερόλεπτα του πρώτου αγώνα του τζουντο των 90 κ. Η εθνική ομάδα πόλο πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

την αναμέτρηση με την Ουγγαρία, οι «Μαγυάροι» προηγήθηκαν με 2-1 αλλά οι διεθνείς, χάρη στην καλή άμυνα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν πρωταγωνιστές. Τα πάντα κρίθηκαν στην τέταρτη περίοδο. Οι Ούγγροι πέρασαν μπροστά (8-7) αλλά ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την ολο της αναμέτρησης (5΄΄), ο Αγγελος Βλαχόπουλος με ένα ωραίο γκολ έδωσε πολύτιμο βαθμό στην ομάδα. Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3. Τα γκολ: Γεννηδουνιάς 2, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3.

Άδοξο τέλος είχε η καριέρα του Ηλία Ηλιάδη. Ο δύο φορές ολυμπιονίκης του τζούντο, στον αγώνα με τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ (χάλκινο), ηττήθη με Ιππον στα πρώτα 43 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Ο πρωτ μας έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε από τη μαχητικότητα του Κινέζου. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κορυφαίος τζουντόκα, οι Ολυμπιακοί του Ρίο θα αποτελούσαν τους τελευταίους της καριέρας του. Μένει να δούμε εάν θα αντέξει μακριά από τα τατάμι. Το χρυσό κατέκτησε ο Ιάπωνας, Μασού Μπέικερ.

Την πρώτη πρόκριση σε ημιτελικό Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο πανηγύρισε χθες η ελληνική κολύμβηση. Ο , με 1.59,33, στα 200 μ. μεικτής ατομικής, μπήκε στους «16» κορυφαίους της διοργάνωσης και τα ξημερώματα αναμενόταν να αγωνιστεί στους ημιτελικούς. Αντίθετα, ο ήρθε 24ος στα 200 μ. υπτίου (1.59,78).

Εξαιρετικές ιστιοδρομίες πραγματοποίησαν χθες ο Γιάννης Μιτάκης στα Φινν και οι Μάντης – Καγιαλής στα 470. Υστερα από τέσσερις ιστιοδρομίες ο Γ. Μιτάκης είναι 4ος στη γενική κατάταξη ενώ την ίδια θέση έχει και το πλήρωμα των 470. Οι Μπεκατώρου – Πατενιώτης (δύο κούρσες) βρίσκονται στη 12η θέση των Νάκρα 17. Στις «64» ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος ασκήσεως. Ηττήθη με 15-13 από τη Βιετναμέζα Τι Αν Ντο. Ηταν η πρώτη συμμετοχή της νεαρής ξιφομάχου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση