Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αθώα για την ελληνική δικαιοσύνη η Χαλκιά
Αθώα για την ελληνική δικαιοσύνη η Χαλκιά

Αθώα για την ελληνική δικαιοσύνη η Χαλκιά

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στ 400 μ. μετ' εμποδίων, Φνή Χαλκιά, αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για την υπόθεση του 2008, καθώς είχε βρεθεί θετική στην Κίνα, ύστερα από έλεγχο του WADA στην ουσία μεθυλτριενολόνη και είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, τερματίζοντας την καριέρα της.

Mαζί με την 37χρονη -σήμερα- Ελληνίδα πρωταθλήτρια, απαλλάχθηκε και ο της ιώργος Παναγιωτόπουλος (κατηγορούνταν για προμήθεια παράνομων ουσιών), αφού το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τόσο αυτός όσο και η αθλήτριά του, έπεσαν τα του κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή αθώωση, αφορά μόνο την ελληνική και τις ποινικές διώξεις για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, τη χρησιμο από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών, και δεν έχει ουδεμία σχέση με τις αποφάσεις και διώξεις των διεθνών αθλητικών οργανισμών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση