Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Άθλος της Νίκης Βόλου
Άθλος της Νίκης Βόλου

Άθλος της Νίκης Βόλου

Πρώτη φορά επαρχιακός Σύλλογος κατακτά πανελλήνιο πρωτάθλημα στα

Για άθλο του τμήματος κολύμβησης της Νίκης , που για πρώτη φορά, επαρχιακός Σύλλογος, κατέκτησε πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Age Group, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη φέτος 12 – 15 Ιουλίου στο Βόλο και 19 – 22 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, έκαναν λόγο οι παρευρισκόμενοι στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, από το τμήμα κολύμβησης του « Η ΝΙΚΗ».

Τη συνέντευξη έδωσαν ο γεν. γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Πέτρος Παρασκευόπουλος, ο έφορος του τμήματος Νίκος Βενέτης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Ιορδάνης Χατζυευφραιμίδης και ο τεχνικός διευθυντής – συντονιστής προπονητικού προγράμματος του τμήματος Μάρκος Μανταλούφας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, εξέφρασε εκ μέρους της Διοίκησης τη θλίψη και μετέφερε τα συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική κι ευχήθηκε δύναμη στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του τμήματος, όχι μόνο στην κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στα Age Group αλλά και στο Κύπελλο που κατέκτησε το τμήμα στο Διεθνές meeting στο που πραγματοποιήθηκε 13 – 15 Απριλίου κι η Νίκη , αναδείχθηκε πολυνίκης Σύλλογος.

Όπως δήλωσε: «Ήταν η αγωνιστική κορύφωση μιας χρονιάς που πέρασε. Σε εκείνο που αξίζει να σταθούμε είναι ότι, για πρώτη φορά επαρχιακός σύλλογος, κατορθώνει να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα age group στις ηλικιακές κατηγορίες. Για πρώτη φορά επαρχιακός σύλλογος με δικές του δυνάμεις κάνει άθλο. Εκπροσωπώντας τη Διοίκηση, οφείλω να πω ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά, καθώς η προσπάθειά τους ήταν συγκινητική, στους προπονητές που είχαν την ευθύνη οργάνωσης του τμήματος, στους γονείς, αλλά και σε όλους που προσέφεραν. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά. Οι ανάγκες του κολυμβητικού τμήματος έχουν αλλάξει. Το τμήμα ωριμάζει και μπαίνει σε άλλα οργανωτικά μονοπ».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι από τη νέα χρονιά θα ιδρυθεί τμήμα ενηλίκων, κάτι το οποίο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα και προσήλωση και ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, κι ευχήθηκε καλή δύναμη και πορεία στη νέα .

Μάλιστα αναφέρθηκε στο έργο και στη συμβολή και των προηγούμενων προπονητών.

Ο έφορος του τμήματος κολύμβησης, Νίκος Βενέτης, συνεχάρη κι αυτός με τη σειρά τους όλους όσους συνέδραμαν γι' αυτή την επιτυχία, επισημαίνοντας ότι οι βλέψεις και οι στόχοι του τμήματος δεν είναι να μείνει εκεί, αλλά να ανέβει και στις κατηγορίες Open, που είναι η κορωνίδα της κολυμβητικής διοργάνωσης. «Θέλει πολύ προσπάθεια. Έχω την πεποίθηση και με τους προπονητές και την Διοίκηση και τη Δ.Ε. ότι ο στόχος θα επιτευχθεί» τόνισε.

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κολύμβησης  Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, αναφέρθηκε στο ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής που έχει συσταθεί τον τελευταίο καιρό, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια και τη δυναμική που έχει ο Σύλλογος και να συνεχιστεί η ανοδική πορεία. Συνεχάρη κι ο ίδιος αθλητές, γονείς, προπονητές και Διοίκηση και όπως δήλωσε «Δεσμευόμαστε ότι εμείς θα είμαστε εδώ σε αυτή την ωραία διαδρομή.  Αυτή η επιτυχία δεν ήταν κάτι τυχαίο. Ήταν κάτι που χτίζονταν και μετουσιώθηκε σε γεγονός. Αυτή η δυναμική θέλουμε να συνεχίσει κι αυτό θα φανεί από τα έργα».

Ο  τεχνικός διευθυντής – συντονιστής προπονητικού προγράμματος του τμήματος Μάρκος Μανταλούφας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, αυτό το έχει μεγάλη αξία γιατί αφορά σε ένα μαζικό άθλημα κι επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό που έγινε στο Βόλο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες κι ο Βόλος έχει μεγάλη αθλητική παράδοση και μπορεί να στηρίξει τέτοιες διοργανώσεις.

Αναφέρθηκε στα μετάλλια που κατέκτησε το τμήμα κι εκτίμησε ότι κάποια από τα παιδιά που κατέγραψαν επιτυχίες, από του χρόνου θα κάνουν πανευρωπαϊκές εμφανίσεις, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Όπως είπε «Πρέπει να αναζητηθούν χορηγοί να μας βοηθήσει ο Δήμος, καθώς του χρόνου η αγωνιστική ομάδα θα αριθμεί 60 παιδιά και οι 40 θα μπορούν να μετέχουν σε τελικούς κι αυτό απαιτεί διαδρομές, ώρες και χρόνο. Να γίνει δικαιότερη κατανομή των διαδρομών. Με μία καλή συνεννόηση, καλοπροαίρετα, κοιτάω πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά του Βόλου να εκπροσωπήσουν το Βόλο» και συμπλήρωσε ότι η κολύμβηση είναι το μοναδικό άθλημα που προσφέρει άθληση κι .

Ερωτηθείς για το μυστικό της επιτυχίας, ο κ. Μανταλούφας αναφέρθηκε στο έργο του Πέτρου Παρασκευόπουλου, αλλά και στο γεγονός ότι υπήρξε κολυμβητήριο και αριθμός ικανών κολυμβητών να κολυμπάνε μαζί στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, προσθέτοντας ότι στο Βόλο οι συνθήκες για τα παιδιά είναι ιδανικές. «Εάν τα κολυμβητήρια λειτουργούν, δεν υπάρχει λόγος να φύγουν τα παιδιά. Νοοτροπία πρέπει να αλλάξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Παρασκευόπουλος, στάθηκε στους χώρους προπόνησης, τονίζοντας ότι, εξαρτάται η ποιότητα της δουλειάς από την προπόνηση και τους χώρους, εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρχουν και συμμετοχές παιδιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του . «Η Νίκη Βόλου εκπροσωπεί ένα σεβαστό κομμάτι, το μεγαλύτερο κομμάτι της αγωνιστικής ισχύος του Νομού. Πρέπει να είναι σεβαστό και να γίνει αντιληπτό ότι είναι προϊόν προσπάθειας. Τίποτα δεν χαρίστηκε στο Σύλλογο. Οφείλει ο τόπος να το επιστρέψει στα παιδιά και υπάρχουν σοβαρές παράμετροι που θα πρέπει να προσεχθούν».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση