Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Ασημένιος» στην Ευρώπη ο Κοκκαλάνης
«Ασημένιος» στην Ευρώπη ο Κοκκαλάνης

«Ασημένιος» στην Ευρώπη ο Κοκκαλάνης

Και ένα μετάλλιο… εξ αγχιστείας

Με μετάλλιο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της αγωνιστικής περιόδου ο Βύρων Κοκκαλάνης.

Ο πρωτ των RSX κατέκτησε το ασημένιο στο της Μασσαλίας. Ιδιαίτερη αξία, όμως, έχει το χάλκινο του Λεωνίδα Τσορτανίδη, ο οποίος ήρθε τρίτος στην κατηγορία των -17 ετών και όλα δείχνουν ότι ο 16χρονος ιστιοπλόος τα επόμενα χρόνια θα γράψει «χρυσή» στο άθλημα της ιστιοσανίδας. «Γαλανόλευκο» χρώμα έχει και το χρυσό μετάλλιο της Ολλανδικής ομάδας στο ευρωπαϊκό των (Μονακό). Με την αγωνίζεται η Αφροδίτη Ζέγκερς, η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατέκτησε πολλές διακρίσεις για τη χ ως Κυρανάκου, ενώ προπονητής είναι ο Νίκος Δρούγκας.

Στην Μασσαλία ο Βύρων Κοκκαλάνης παρά το κακό ξεκίνημα, στις τελευταίες κούρσες, χάρη στην εμπειρία του, κατάφερε να μπει στους δδικητές των μεταλλίων και να ανεβεί στη δεύτερη θέση του βάθρου. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης από τις πρώτες ιστιοδρομίες βρέθηκε κοντά στα μετάλλια στην κατηγορία του και, παρά τη μικρή εμπειρία στα RSX, έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Tο χρυσό μετάλλιο στη γενική κατέκτησε ο Γάλλος Λουίς Ζιάρ.

Στο Μονακό, στο ευρωπαϊκό των , οι Ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής πλασαρίστηκαν στην 5η θέση, με 7ους , τη νέα γενιά της κατηγορίας, τους Βασίλη Παπουτσόγλου – Γιάννη Ορφανό. Πρώτευσαν οι Σουηδοί Φοκ – Ντακχαμάρ.

Στα 470 των γυναικών στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι αθλήτριες της ς Αφροδίτη Ζέγκερς και Αναλούς Βανβέιν. Η Αφροδίτη έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και υπήρξε από τα μεγαλύτερα ταλέντα του χώρου, αλλά, ύστερα από κάποια προβλήματα που εμπόδιζαν την εξέλιξή της, αναγκάστηκε να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη στην Ολλανδία όπου ζει η μητέρα της. Στο Μονακό αγωνίστηκαν με προπονητή τον Νίκο Δρούγκα και, μάλιστα, εκεί που αναγράφονται οι χορηγοί του σκάφους οι πρωταθλήτριες των «οράνιε» είχαν επιλέξει να γράψουν «Thanks Nikos». Το ελληνικό δίδυμο των Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ήρθε 15ο.

«Ήταν από τους πιο δύσκολους . Ο καιρός άλλαζε συνέχεια. Μπορεί να ήσουν πρώτος και με μία αλλαγή πήγαινες τελευταίος. Έτσι έχασαν το μετάλλιο και ο Μάντης – Καγιαλής. Για τη δική μας ομάδα όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε για το παγκόσμιο κύπελλο», δήλωσε στην «Κ» ο Νίκος Δρούγκας.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεξήχθη στη Μασσαλία και στα Finn. O Γιάννης Μιτάκης βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κοντά στους πρωτοπόρους, αλλά, τελικά, ήρθε 8ος στη γενική κατάταξη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ζ. Λομπέ (Γαλλία).

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση