Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Ασημένιο μετάλλιο για νεαρό Βολιώτη σκακιστή σε Διεθνές Τουρνουά στην Οχρίδα
Ασημένιο μετάλλιο για νεαρό Βολιώτη σκακιστή σε Διεθνές Τουρνουά στην Οχρίδα

Ασημένιο μετάλλιο για νεαρό Βολιώτη σκακιστή σε Διεθνές Τουρνουά στην Οχρίδα

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία U16-U18 του Α’ γκρουπ κατέκτησε ο 15χρονος Βολιώτης σκακιστής Ραφτόπουλος Εμμανουήλ στο 1ο Διεθνές Νεανικό Τουρνουά «Lake Queen 2019», που διεξήχθη από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου στη λίμνη της Οχρίδας και συγκεκριμένα στην πόλη της Στρούγκας.

Στο τουρνουά 7 γύρων, διάρκειας παρτίδας 60’ ανά παίκτη συν 30’’ ανά κίνηση, της γειτονικής χώρας συμμετείχαν συνολικά 64 σκακιστές και σκακίστριες, χωρισμένοι σε 2 ηλικιακά γκρουπ, από 4 χώρες των Βαλκανίων ηλικίας έως 18 ετών.

Ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ, που από φέτος ανήκει στη Σ.Ε. «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» Πρέβεζας, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες ισοβάθμησε με τον πρώτο της κατηγορίας U16-U18, αλλά στα κριτήρια ισοβαθμίας τελικά κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Στο τουρνουά έλαβε μέρος και η 13χρονη αδερφή του, Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα, που επίσης ανήκει στη Σ.Ε. «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» Πρέβεζας, και η οποία παίζοντας με ισχυρότερους θεωρητικά από αυτή αντιπάλους κατάφερε να συγκεντρώσει 3 βαθμούς σε 7 αγώνες και να κατακτήσει τελικά την 4η θέση της γενικής κατάταξης του Α’ γκρουπ στα κορίτσια.

Πλήρη αποτελέσματα και στατιστικά του τουρνουά στην ιστοσελίδα http://chess-results.com/tnr460716.aspx?lan=19.

Σκακιστική ενημέρωση από την Ελλάδα και τον κόσμο καθώς και προκηρύξεις όλων των τουρνουά ανά την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://chesswords.blogspot.gr/.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανάσα» ΟΦΗ 4-1 στον Βόλο - https://t.co/CbU1GMK0Ld -

  • Στο 86% η πληρότητα των ΜΕΘ – Covid σε όλη την Ελλάδα - https://t.co/A7ZFcRZDN5 -

  • Εμβόλιο Οξφόρδης: Το λάθος που εκτόξευσε την αποτελεσματικότητά του - https://t.co/UJPLWuEVTQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση