Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αρχίζουν σήμερα οι «μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες»
Αρχίζουν σήμερα οι «μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες»

Αρχίζουν σήμερα οι «μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες»

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΕΑ

Με τη συμμετοχή 3.667 θλητών πό 50 χώρες αρχίζουν σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Το περιλαμβάνει την έναρξης, ενώ από αύριο η δράση θα μεταφερθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Στην πόλη με τα πανέμορφα πευκοδάση τα πάντα είναι έτοιμα και η διοργάνωση θα θυμίζει Ολυμπιακούς Αγώνες σε… μικρογραφία.

«Tα τελευταία δύο χρόνια, οι συνεργάτες μου κι εγώ ξοδέψαμε πολύ χρόνο σε αυτή τη σπουδαία πόλη και είδαμε τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων αυτών που ενεπλάκησαν στη μεταμόρφωση και την προετοιμασία της πόλης για να διοργανώσει αυτούς τους σπουδαίους αγώνες. Οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις και ο είναι υψηλότατης ποιότητας και περιμένουμε να δούμε αγώνες παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σήμερα η ελληνική σημαία θα είναι η πρώτη που θα μπει στο στάδιο κατά την έναρξης. Ως σημαιοφόρο η ΕΟΕ επέλεξε τον Παναγιώτη Γκιώνη. «Αναμφίβολα πρόκειται για μία ύψιστη τιμή. Νιώθω υπερήφανος σε υπερθετικό βαθμό για την επιλογή μου», υπογράμμισε ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ. Σήμερα στο Μινσκ θα μεταβεί η εθνική ομάδα τραμπολίνο (Λίλα Κασάπογλου και Μάριος Γράψας).

Στην τελετή έναρξης δεν θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, καθώς την προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθεί στη Λωζάννη η σύνοδος της . Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαχ θα παρακολουθήσει την τελετή λήξης. Στην τελετή έναρξης, η οποία θα έχει αναφορές στην και στον πολιτισμό της χς, θα βρεθούν δέκα αρχηγοί κρατών και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση