Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αρχίζουν σήμερα οι «μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες»
Αρχίζουν σήμερα οι «μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες»

Αρχίζουν σήμερα οι «μικροί Ολυμπιακοί Αγώνες»

ΣΠΥΡΙΛΑ ΣΠΑΕΑ

Με τη συμμετοχή 3.667 αθλητών από 50 χώρες αρχίζουν σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας οι 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τελετή έναρξης, ενώ από αύριο η δράση θα μεταφερθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Στην πόλη με τα πανέμορφα πευκοδάση τα πάντα είναι έτοιμα και η διοργάνωση θα θυμίζει Ολυμπιακούς Αγώνες σε… μικρογραφία.

«Tα τελευταία δύο χρόνια, οι συνεργάτες μου κι εγώ ξοδέψαμε πολύ χρόνο σε αυτή τη σπουδαία πόλη και είδαμε τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων αυτών που ενεπλάκησαν στη μεταμόρφωση και την προετοιμασία της πόλης για να διοργανώσει αυτούς τους σπουδαίους . Οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι υψηλότατης ποιότητας και περιμένουμε να δούμε παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και πρόεδρος της Ελληνικής ς Επιτροπής.

Σήμερα η ελληνική σημαία θα είναι η πρώτη που θα μπει στο στάδιο κατά την τελετή έναρξης. Ως σημαιοφόρο η ΕΟΕ επέλεξε τον Παναγιώτη Γκιώνη. «Αναμφίβολα πρόκειται για μία ύψιστη τιμή. ιώθω υπερήφανος σε υπερθετικό βαθμό για την επιλογή μου», υπογράμμισε ο πρωτ του πινγκ πονγκ. Σήμερα στο Μινσκ θα μεταβεί η τραμπολίνο (Λίλα Κασάπογλου και Μάριος Γράψας).

Στην τελετή έναρξης δεν θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Διεθνούς ς Επιτροπής Τόμας Μπαχ, καθώς την προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθεί στη Λωζάννη η σύνοδος της ΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαχ θα παρακολουθήσει την τελετή λήξης. Στην τελετή έναρξης, η οποία θα έχει αναφορές στην ιστορία και στον πολιτισμό της χώρας, θα βρεθούν δέκα αρχηγοί κρατών και ο πρωθυπουργός της σίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση