Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Το απόλυτο θαύμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου
Το απόλυτο θαύμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου

Το απόλυτο θαύμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου

Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ποδοσφαιρικό θαύμα ολοκληρώθηκε. Η επαρχιακή ομάδα της Κεντρικής Αγγλίας Λέστερ Σίτι, η ομάδα με το τρίτο μικρότερο μπάτζετ της Πρέμιερ Λιγκ, πήρε προχθές το βράδυ το… δώρο της Τσέλσι, που ήρθε ισόπαλη στο λονδρέζικο με τη δεύτερη στη βαθμολογία Τότεναμ και στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην 132χρονη ιστορία της, έχοντας επτά βαθμούς προβάδισμα δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος. Η κατάκτηση και μαθηματικά από τη Λέστερ του ακριβότερου πρωταθλήματος στον κόσμο, αυτού της Πρέμιερ Λιγκ, θεωρείται ακόμη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη και από την κατάκτηση του Euro 2004 στην από την : η τελευταία είχε απόδοση από τα γραφεία στοιχημάτων 250/1, αντί του ιλιγγιώδους 5.000/1 για τις «Αλεπούδες» από το Λέστερ.

Το κατόρθωμα της ομάδας αυτής, που έχει από το καλοκαίρι προπονητή τον αποτυχημένο στην Κλάουντιο Ρανιέρι, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εάν αναλογιστεί κανείς, πέρα από τα οικονομικά και αγωνιστικά μεγαθήρια που είχε απέναντί της, το γεγονός ότι μόλις και μετά βίας απέφυγε πέρυσι τον υποβιβασμό στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας. Φέτος, όμως, στηριζόμενη σε έναν κορμό παικτών που έφτιαξαν μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, εκμεταλλεύθηκε την αστάθεια των μεγάλων ομάδων της χς και με θαυμαστή σταθερότητα πήρε από τον Ιανουάριο κεφάλι στην κούρσα και έκοψε με διαφορά πρώτη το νήμα το βράδυ της Δευτέρας.

νωστή στους πολλούς στην Ελλάδα από το… στοίχημα, αλλά και από το πέρασμα από την ομάδα του Θοδωρή Ζκη από το 1998 έως το 2000, η έως πέρυσι άσημη Λέστερ Σίτι εδρεύει σε μια σχετικά άχρωμη βιομηχανική πόλη στην κεντρική Αγγλία, που θεωρείται το αστικό κέντρο με το μεγαλύτερο ποσοστό Ινδοπακιστανών στη χ. Η πόλη αυτή των 330.000 κατοίκων ξεχύθηκε στους ς προχθές το βράδυ για να πανηγυρίσει το… «χάπι εντ» ενός αληθινού παραμυθιού, το οποίο ήδη μάλιστα αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας που ετοιμάζεται.

Ιδιοκτήτης των «Αλεπούδων» είναι μια αμφιλεγόμενη επιχειρηματική προσωπικότητα από την Ταϊλάνδη, ο Βισάι Σριβανταναπράμπα, που υπόσχεται να διατηρήσει τον κορμό της ομάδας, αν και μέχρι τώρα κάθε άλλο παρά έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως άλλοι Ασιάτες επενδυτές στο αγγλικό . Χθες ήταν στο προπονητήριο της ομάδας και μοίραζε συγχαρητήρια, την ώρα που οι παίκτες συνέχιζαν το τρελό πάρτι που είχε στηθεί από το προηγούμενο βράδυ, όταν στο σπίτι του αρχισκόρερ Τζέιμι Βάρντι είχαν παρακολουθήσει τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου με την ισοπαλία της Τσέλσι με την Τότεναμ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση