Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αποφασίζει αύριο η FIFA για την Ελλάδα
Αποφασίζει αύριο η FIFA για την Ελλάδα

Αποφασίζει αύριο η FIFA για την Ελλάδα

Την παρέμβαση της FIFA και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην περιμένουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, έπειτα από την απροσδόκητη τροπή που πήραν τα πράγματα, λόγω της αποδοχής, από το Διαιτητικό Δικαστήριο της , της προσφυγής του Β. Μητρόπουλου, που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των εκλογών της 26ης Οκτωβρίου και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης προκειμένου εντός δύο μηνών να διενεργήσει τις εκλογές με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο.

Η παρέμβαση της FIFA ουσιαστικά προαναγγέλθηκε από τον επιτετραμμένο της για το «ελληνικό πρόβλημα», Κ. Κουτσοκούμνη, ο οποίος υποστήριξε: «Το θέμα των νέων δεδομένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της FIFA σε συνεδρία του την Παρασκευή. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε ή εκτιμήσεις. Σχετική με ανάλυση της κατάστασης έχει αποσταλεί προς το Δ.Σ. της FIFA».

Στη FIFA προσβλέπει και η ΕΠΟ, η οποία ανακοίνωσε ότι «έλαβε από τη FIFA επιστολή, με την οποία ενημερώνεται ότι την Παρασκευή 14/10 θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, προκειμένου να εξετάσει το ελληνικό ζήτημα και να λάβει αποφάσεις και ότι μέχρι τη συνεδρίαση δεν πρέπει να σημειωθεί καμία εξέλιξη».

Θέση πήρε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. που επανέλαβε το αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης «μακράς πνοής» από τη FIFA.

«Είναι προφανές ότι η διοίκηση της ΕΠΟ, για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της κυβέρνησης να παρέμβει στα “εσωτερικά” της.

Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε FIFA και UEFA την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τ είναι η να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. .
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ευ. Γραμμένος, επιτέθηκε στην ΕΠΟ και τον Β. Μητρόπουλο υποστηρίζοντας: «Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η κίνηση του συστήματος να καθυστερήσει όσο μπορεί μια ηχηρή του ήττα. Και δυστυχώς για εκείνους, πέτυχαν να μεγαλώσουν την εις βάρος τους διαφορά, αφενός γιατί το ρεύμα νίκης της παράταξής μας δεν μπορεί να ανακοπεί και αφετέρου γιατί αυτές οι ετερόκλητες ξαφνικές συμπορεύσεις αποδεικνύουν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η “γλύκα” της εξουσίας και τα προνόμιά της».

Από την πλευρά του ο διάδοχος του Γ. Γκιρτζίκη, Δ. Ελευθεριάδης, τόνισε: «Εγώ απορρίπτω συλλήβδην την οικογένεια Μητρόπουλου».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση