Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Απέφυγαν τον έλεγχο ντόπινγκ
Απέφυγαν τον έλεγχο ντόπινγκ

Απέφυγαν τον έλεγχο ντόπινγκ

Με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα ενδέχεται να τιμωρηθούν ένας και μία αθλήτρια από τον στίβο, οι οποίοι κατηγορούνται ότι απέφυγαν έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης παρέπεμψαν τις υποθέσεις τους στην πειθαρχική επιτροπή του ΕΣΚΑΝ, καθώς πρόκειται για κλασικές περιπτώσεις αποφυγής των δειγματοληπτών που θα διενεργούσαν τους ελέγχους.

Τα περιστατικά είχαν συμβεί στον διεθνή ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο. Η αθλήτρια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ελλάδος, ενώ και ο θεωρείται πολύ καλός με σε διοργανώσεις.

Οι ελεγκτές του ΕΣΚΑΝ ζήτησαν από τους δύο δρομείς να περάσουν από έλεγχο ούρων. Η αθλήτρια υπέγραψε ότι θα μεταβεί για έλεγχο και ύστερα από λίγο ο προπονητής της ενημέρωσε ότι δεν αισθανόταν καλά και ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δειγματολήπτες θέλησαν να της πάρουν ούρα στο νοσοκομείο, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Αντίθετα, ο αθλητής όταν του ζήτησε ο δειγματολήπτης να υπογράψει και να μεταβεί για έλεγχο δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο και προτίμησε, όπως λέει ο λαός, να γίνει… Λούης και να εξαφανιστεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος αθλητής δεν είναι μέλος της εθνικής ομάδας, και δεν είχε υποχρέωση να ενημερώνει πού βρίσκεται, αλλά όταν του ζητήσουν ελεγκτές να υποβληθεί σε έναν αιφνίδιο έλεγχο ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο έλεγχος σε αυτή τη διοργάνωση ήταν και όχι προγραμματισμένος.

Το Καταπολέμησης Ντόπινγκ συνεδρίασε και αποφάσισε ότι, σύμφωνα με τον νέο κώδικα (2016), η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή του, η οποία αποτελείται ως επί το πλείστον από δικηγόρους. Η επιτροπή είναι αρμόδια για να ορίσει την ποινή που θα επιβληθεί στους δύο . Αντίθετα, εάν ένας αθλητής βρεθεί θετικός στο πρώτο δείγμα και δεν επιθυμεί έλεγχο στο δεύτερο, τότε αρμόδια για να ορίσουν την τιμωρία του είναι τα μέλη του ΕΣΚΑΝ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση