Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ανώτερη από τον Τύρναβο η Νίκη (2-0)
Ανώτερη από τον Τύρναβο η Νίκη (2-0)

Ανώτερη από τον Τύρναβο η Νίκη (2-0)

Σε ένα φιλικό παιχνίδι – τέστ, για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Νίκης στη Γ' Εθνική, οι κυανόλευκοι έδειξαν καλύτεροι και πιο έτοιμοι από τους Τυρναβίτες, νικώντας τους πολύ πιο εύκολα, από ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ – Σκόρερ ο , αυτογκόλ του Μητσογιάννη στην επανάληψη.

Για την ομάδα της Νίκης, που αγωνίστηκαν συνολικά 23 ποδοσφαιριστές, ξεχώρισαν οι Νάκας, , Μέτσε και Ταουσιάνης. Θετικό το ντεμπούτο των Χολέβα και Κυπτίου, πήραν χρόνο συμμετοχής οι Τάχος και Κολης, δείχνοντας επίσης καλά στοιχεία. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στους γηπεδούχους στα μέσα του δευτέρου μέρους.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, το γκολ η Νίκη

Παρά την κακή κατάσταση του Παντελής Μαγουλάς, όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο και την αφόρητη στη Νέα Ιωνία, το πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό με πολλές και καλές ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες.

Το χορό των τελικών προσπαθειών άνοιξε μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τύρναβος. Συγκεκριμένα, ο Λίταινας μπήκε απειλητικά στην περιοχή και σούταρε, με τον Σταυράκη να διώχνει σε κόρνερ. Η Νίκη απάντησε στο 4′, με την όμορφη ατομική ενέργεια του Κόλα και το σουτ του εκτός περιοχής να μπλοκάρει σταθερά ο Παπαγιάννης.

Στη συνέχεια, οι Λαρισαίοι είχαν δύο καλές στιγμές. Συγκεκριμένα, στο 15′ σουτ του Καρλιάμπα απέκρουσε ο Σταυράκης, ενώ στο 20′ ο Κόκκορας πραγματοποίησε ακόμα ένα σουτ εντός περιοχής, με τον έμπειρο πορτιέρο να δηλώνει και πάλι παρών.

Η Νίκη ανέβασε στροφές στη συνέχεια, πήρε το κέντρο και δημιουργούσε συνεχώς επικίνδυνες στιγμές στα καρέ του Τυρνάβου. Στο 27, ο Νάκας έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά, ελίχθηκε εκτός περιοχής και πραγματοποίησε μία σέντρα – σουτ, που πέρασε παράλληλα από την εστία του Παπαγιάννη. Στιγμές αργότερα, ο Παπαδόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά, βρίσκοντας πανέμορφα τον Κρεββατά ολομόναχο στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον νεαρό στράικερ να μη μπορεί να ανοίξει το σκορ, στη μεγαλύτερη στιγμή του παιχνιδιού, μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η Νίκη έδειξε τις διαθέσεις στις στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους και κατάφερε να προηγηθεί στο τελευταίο του λεπτό, όταν Νάκας και Κρεββατάς συνδυάστηκαν πανέμορφα από αριστερά, με τον πρώτο να ανατρέπεται καθαρά εντός περιοχής από τον Καρλιάμπα. Ο Κρεββατάς ανέλαβε την του, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από αυτήν που ο Παπαγιάννης επέλεξε να πέσει και έγραψε το 1-0.

”Κυανόλευκος ” το δεύτερο μέρος

Η Νίκη στο δεύτερο μέρος είχε την πλήρη υπεροχή, χωρίς, παρ' όλα αυτά, ο αγωνιστικός ρυθμός να είναι ο ίδιος. Οι κυανόλευκοι δεν έδιναν περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, προκειμένου να αναπτυχθούν και να απειλήσουν, με τους παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη να επιβάλλουν πλήρως το παιχνίδι τους.

Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της επανάληψης η Νίκη είχε την κατοχή της μπάλας, δημιουργούσε προϋποθέσεις, αλλά δε μπορούσε να βγάλει τελικές προσπάθειες. Η πρώτη από αυτές ήρθε στο 63′, όταν ο Μέτσε έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε δυνατά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Λίγο αργότερα, ο Ναουμίδης πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, με τον νεαρό αμυντικό να μπάινει στην περιοχή και να ανατρέπεται καθαρά από αμυντικό του Τυρνάβου, με τον κύριο Γκόλια να μην καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Στο 69′, όμως, οι κυανόλευκοι καθάρισαν, ουσιαστικά, τη φιλική τους νίκη. Μπαλαράμπε και Κόλα άλλαξαν όμορφα τη μπάλα, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι, με τον Μητσογιάννη, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Μέχρι να έρθει το τελικό σφύριγμα, το σκηνικό δεν άλλαξε με τη Νίκη να πιέζει και τον Τύρναβο να αμύνεται μαζικά, δίχως να απειλείται ιδιαίτερα στη συνέχεια.

Τελικό σκορ, 2-0, με τη Νίκη να δείχνει πως όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται όλο και πιο έτοιμη για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της.

(Λεωνίδας Μπίλης): Σταυράκης (69' Παπουρτζής), Κεμάλι (46' Αλεξανδρής), Παπαδόπουλος (75' Τάχος), Ναουμίδης (82' Κανταρτζής), Καρατάσιος (32' Χολέβας, 82' ), Ιβανίδης (63' Βέργος), Νάκας (82' Βουρδάκης), Μέτσε (63' Κυπτίου), Ταουσιάνης (88' Ματθαίου), Κόλα (73' Κολης), Κρεββατάς (63' Μπαλαράμπε),

Τύρναβος 2005 (Μίλτος ): Παπαγιάννης (68' Κούτσικος), Αϊβάζης (65' Παπαχρήστος), Μπαρούτας (81' Γελάλης), Μητσογιάννης, Καρλιάμπας, Μπαξεβάνος, Λίταινας (46' Σβερκούλης), Κρίτσας (60' Λούγκος), Τριρλίδης (46' Παπαϊωάννου), Κόκκορας (39' Μούσιος), Τασιούλης (73' Τσάγκος)

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση