Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Άνοιγμα εγγραφών Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και παράλληλων αγώνων από τον ΣΔΥ Βόλου
Άνοιγμα εγγραφών Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και παράλληλων αγώνων από τον ΣΔΥ Βόλου

Άνοιγμα εγγραφών Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και παράλληλων αγώνων από τον ΣΔΥ Βόλου

  Tο 2020, στην πιο περιπετειώδη χρονιά για τη διεξ αγώνων λόγω του covid, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα δώσει το παρών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας καθώς εξασφαλίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα.

Η διοργάνωση θα γίνει με διαφοροποιήσεις που θα οριστούν ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ιδίως στην εκκίνηση.

Μειώθηκε επίσης ο αριθμός συμμετεχόντων.

Η διοργάνωση κατήργησε το απλό πακέτο, και όλοι θα λάβουν το ενισχυμένο. Οι τιμές για το ενισχυμένο πακέτο για τους συλλόγους δρομέων θα είναι όπως αποφάσισαν οι διοργανωτές:

Μαραθώνιος 25 ευρώ

10 χιλιόμετρα 22 ευρώ

5 χιλιόμετρα 19 ευρώ

Στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου η διοργάνωση δίνει τον εξής αριθμό θέσεων:

Μαραθώνιος 30 θέσεις

10 χιλιόμετρα 50 θέσεις

5 χιλιόμετρα 7 θέσεις

Οι εγγραφές θα γίνονται από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στο κατάστημα Aspirina (Δημητριάδος 160) μέχρι να συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις. Αυτές αναμένεται να εξαντληθούν σε διάστημα λίγων ημερών. Στην περίπτωση πάντως που δεν θα έχουν συμπληρωθεί, στις 31 Ιουλίου ο σύλλογος θα τις κλείσει οριστικά και θα τις αποστείλει.

Για επίσπευση της διαδικασίας από τον σύλλογο, στο κατάστημα θα τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου θα δίνουν το , και θα καταγράφεται το όνομα και το αγώνισμα. Δεν θα γράφονται δηλαδή πλήθος χαρτιών όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τις τελευταίες ημέρες πριν τον αγώνα θα συμπληρωθεί η έξτρα υπεύθυνη δήλωση, είτε κατά την παραλαβή των πακέτων στον Βόλο, είτε λίγο προηγουμένως εφόσον η διοργάνωση θα ζητά υπεύθυνες δηλώσεις – βεβαιώσεις για τον covid ώστε να δώσει στον αντιπρόσωπο του συλλόγου τα πακέτα. Τα στοιχεία που ζητά η διοργάνωση από τους δρομείς τα έχει ο σύλλογος από προηγούμενες φορές και δεν χρειάζεται να τα ξαναγράφουν στο κατάστημα. Θα τα γράφουν μόνο όσοι θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και ο ΣΔΥ Βόλου δεν έχει τα στοιχεία.

Εφόσον καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις και χρειάζονται και άλλες, ο ΣΔΥ Βόλου θα φροντίσει για να ζητήσει έξτρα θέσεις από τη διοργάνωση, κάτι που επιτεύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν φέτος δεν δοθούν έξτρα θέσεις για τις επιπλέον που θα υπάρχει ζήτηση από τα μέλη του συλλόγου, θα υπάρχει “plan” B και C: είτε θα γίνουν από τον ΣΔΥ Βόλου έξτρα «εγγραφές ομάδων» που ορίζει η διοργάνωση για ομάδες άνω των 10 ατόμων ανά αγώνισμα, είτε και μεμονωμένες, σε μεγαλύτερες τιμές και στις δύο περιπτώσεις. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν αν χρειαστεί να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Για τη σε ξενοδοχείο και για τη μετάβαση με λεωφορεία, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από τον σύλλογο το προσεχές διάστημα.

Τέλος σημειώνεται, ότι η διοργάνωση ορίζει για την περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για λόγους έκτακτης ανάγκης (αν η Πολιτεία το ζητήσει εφόσον υπάρξει 2ο κύμα covid), επιστροφή μέρους του ποσού συμμετοχής καθώς θα υπάρχει παραση. Σε αυτή την περίπτωση ο ΣΔΥ Βόλου θα ζητήσει τα ποσά να μεταφερθούν για τον αγώνα του 2021 χωρίς παρακρατήσεις όπως προβλέπεται από άλλους αγώνες, και θα εξαρτάται από τη διοργάνωση αν αυτό θα γίνει δεκτό.
Ο Μαραθώνιος και ο αγώνας των 5χλμ θα γίνουν το πρωί της Κυριακής 8 οεμβρίου, ενώ ο  αγώνας των 10χλμ θα γίνει Σάββατο απόγευμα  7 οεμβρίου.

 

Την Κυριακή στο Μονοπάτι των Καταρρακτών

Η διαδρομή που δίκαια χαρακτηρίζεται μία από τις πλέον όμορφες του Πηλίου, το Μονοπάτι των Καταρρακτών από τη στα Χάνια, θα επαναληφθεί κατόπιν επιθυμίας πολλών μελών αυτή την Κυριακή 5 Ιουλίου, ώστε να έρθουν και όσοι την έχασαν την πρώτη φορά. Η πεζοπορία θα γίνει αυτή τη φορά με την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι αντί από τα Χάνια, θα ξεκινήσει από τη . Μόλις θα φτάσει στους καταρράκτες θα επιστρέψει στην Μακρυρράχη προκειμένου η πορεία να μην είναι πολύ μεγάλης διάρκειας, αλλά ούτε και μεγάλης δυσκολίας.

Αναμένεται να διαρκέσει 4-5 ώρες, και μετά το τέλος της όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν αν θέλουν τις παραλίες του Πηλίου. Η αναχώρηση από τον Βόλο με ιχ θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Η πορεία από την θα ξεκινήσει στις 9.30.

Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου, και κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση