Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Άνοιξε τις πύλες της η Athens Half Marathon Εxpo
Άνοιξε τις πύλες της η Athens Half Marathon Εxpo

Άνοιξε τις πύλες της η Athens Half Marathon Εxpo

H αντίστροφη μέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2018 ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης με τα εγκαίνια της αθλητικής έκθεσης του ΗμιΜαραθωνίου, Athens Half Marathon Εxpo, στο Ωδείο Αθηνών από τους σπουδαίους πρωταθλητές.

Ο Κώστας Γκελαούζος, η Ράνια Ρεμπούλη, η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, ο Γιάννης Ζερβάκης και ο Χρήστος Καλλίας έκοψαν συμβολικά την κορδέλα δείχνοντας ότι τον πρώτο λόγο στη μεγάλη αθλητική της άνοιξης, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με το Δήμο Αθηναίων και συνδιοργανώτρια, την Περιφέρεια Αττικής, έχουν οι δρομείς.

Στα εγκαίνια της Athens Half Marathon Εxpo ήταν παρόντες, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο α' αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δημάκος, ο διευθυντής του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων Μιχάλης Μαντζιώρης ,η εκπρόσωπος του ΕΟΤ Χαρά Προκάκη, ο α' ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης και ο γενικός συντονιστής του Ημιμαραθωνίου Μάκης Ασημακόπουλος.

Ο Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ) τόνισε για τα εγκαίνια της EXPO και τον αγώνα της Κυριακής: «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η άνοιξη από το να πάρει μέρος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Να συνδυάσει δηλαδή, τη συμμετοχή του σε έναν πολύ καλά οργανωμένο αγώνα με το τρέξιμο στο κέντρο σε μια από τις πιο όμορφες και πιο ιστορικές πόλεις του κόσμο. Η EXPO ξεκίνησε και λειτουργεί με τρόπο υποδειγματικό. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να καλέσουμε όσους δεν το έχουν κάνει να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη . Αν όχι ως δρομείς, τουλάχιστον ως θεατές και υποστηρικτές αυτών που θα τρέξουν.»

Οι δηλώσεις των πρωταθλητών

Κώστας Γκελαούζος: «Για μία ακόμα φορά θα τρέξω στους δρόμους της Αθήνας που μου αρέσει πάρα πολύ. Αν όλα πάνε καλά θέλω να κάνω ρεκόρ διαδρομής και θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει να μας χειροκροτήσει, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας.»

Ράνια Ρεμπούλη: «Ο Ημιμαραθώνιος για μένα σημαίνει πάρα πολλά. Είναι πολύ σημαντικό να τρέχω μέσα στην Αθήνα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να κάνω το 3 στα 3, όπως έκανα και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ευελπιστώ για κάτι καλό την Κυριακή και παράλληλα εύχομαι καλή επιτυχία και στους συναθλητές μου ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.»

Γιάννης Ζερβάκης: «Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι η γιορτή της άνοιξης, καθώς ανοίγει ουσιαστικά η σεζόν. Θέλω ο κόσμος να βγει στους δρόμους και να ενθαρρύνει τους αθλητές και για μένα είναι προσωπικά η χαρά του αθλητισμού, καθώς μου αρέσει που ο κόσμος βγαίνει από τα σπίτια του και τρέχει. Κατάλαβε ο κόσμος τι σημαίνει στην υγεία τους ο αθλητισμός και αυτό είναι το μεγάλο όφελος.»

Χρήστος Καλλίας: «Πιστεύω ότι ήδη ο Ημιμαραθώνιος είναι επιτυχημένος. Αυτό το δείχνουν οι συμμετοχές του κόσμου που ολοένα και αυξάνονται. Εύχομαι σε όλους τους δρομείς που θα τρέξουν καλή επιτυχία και πάνω απ' όλα να ευχαριστηθούν τον αγώνα τους.»

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου: «Για μένα έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία μου για το καλοκαίρι. Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι μία καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Εύχομαι να κερδίσω και φέτος τη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων. Ο στόχος μου είναι να βρεθώ το ερχόμενο καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να καταφέρω να “σπάσω” το ατομικό μου ρεκόρ. Τέλος, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους δρομείς να έχουν έναν καλό αγώνα, να τερματίσουν όλοι και ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην υπόλοιπη διαδρομή για να μας χειροκροτήσει και να μας ενθαρρύνει όλους.»

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι:
Πέμπτη 15/03: 13:00 – 20:00
Παρασκευή 16/03: 10:00 – 20:00
Σάββατο 17/03: 10:00 – 20:00
HMA Dromos

Υποδεχτείτε την Άνοιξη στο κέντρο της Αθήνας χωρίς

Κλειστό θα είναι την ερχόμενη Κυριακή το κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, που αποτελεί το μεγάλο δρομικό γεγονός της Ανοιξης.

Από τις 7.30 ως και τις 13.30 Θα ισχύσουν μέτρα διακοπής της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως η Βασιλίσσης Αμαλίας, η , η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πατησίων ως τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αλεξάνδρας, καθώς και όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και την Πλατεία ς.

Οι διοργανωτές του 7ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, δηλαδή ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων καλούν όλους τους πολίτες της Αθήνας και να κατέβουν στο κέντρο της πόλης χωρίς τα τους και να συμμετάσχουν στη μεγάλη αθλητική γιορτή της πρωτεύουσας, με περισσότερους από 22.000 δρομείς να τρέχουν σε όλες τις αποστάσεις.

Εκτός από τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου διεξάγονται αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και ΑμεΑ.

Ώρες και σημεία εκκίνησης

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δίνεται στις 9 το πρωί μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος και ο τερματισμός είναι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 3 χιλιομέτρων δίνεται στις 9:10 επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Σταθμού Ευαγγελισμού και οι δρομείς τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δίνεται στην Πλατεία Συντάγματος στις 11:45, στο ύψος της οδού Όθωνος – Μητροπόλεως και οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ασφαλιστική εταιρεία ERGO, η οποία με τη δυναμική και μεγάλη υποστήριξή της προσδίδει επιπλέον στον αγώνα.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Κυριακή 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)
09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΙΣΜΟΣ)
09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 10.00πμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος – Μητροπόλεως)
11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 13.00μμ
camp

Οι συμμετοχές στο κύπελλο Ρίψεων

Από τους διοργανωτές ανακοινώνονται τα ονόματα των αθλητριών και αθλητών που θα συμμετάσχουν στο χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Καυτανζογλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους επιλεγέντες να συμμετάσχουν δεν θα πάρουν μέρος στον αγώνα, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην διοργανώτρια ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης ώστε τη θέση τους να πάρει ο-η επόμενος-η αθλητής αθλήτρια.

Οι συμμετοχές

Οι ρίπτες δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για το καθιερωμένο καμπ

Στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (16/3) οι κορυφαίοι ρίπτες της χώρας, για το καθιερωμένο καμπ ρίψεων.

Η ομοσπονδία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει θεματική προπονητική συγκέντρωση για τις ρίψεις και μαζί το Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, διοργάνωση στην οποία οι αθλητές και αθλήτριες μας θα έχουν την πρώτη τους αγωνιστική ευκαιρία να πετύχουν όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα οι ρίπτες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την ετήσια εργομετρική αξιολόγηση, μέσα από την οποία θα πάρουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια της σεζόν.

Την Παρασκευή, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, θα έχει συνάντηση με προπονητές της ευρύτερης περιοχής, για θέματα που αφορούν τεχνικά ζητήματα, αλλά και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή (16/3)
17:00-20:00: Προπόνηση στο Καυταντζόγλειο παρουσία ομοσπονδιακών και Εθνικών προπονητών
21:00-22:30 : Συνάντηση των προπονητών με τους εθνικούς προπονητές για θέματα που αφορούν το Mentoring την προετοιμασία των αθλητών και τους αγώνες στόχους της ομοσπονδίας

Σάββατο (17/3)
10:00 – 18:00 Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

17:00 – 19:30 Εργομετρικές αξιολογήσεις στο εργαστήριο Metrisis

Κυριακή (18/3)
10:00-14:00 Εργομετρικές αξιολογήσεις στο εργαστήριο Metrisis
10:00-12:00 Βιωματικό σεμινάριο «Τεχνικές άρσης Βαρών» Αίθουσα μυικής ενδυνάμωσης εθνικών ομάδων ρίψεων
Εισηγητής: Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης ομοσπονδιακός προπονητής
WebSeminar

10ο Διαδικτυακό Σεμινάριο στις 26 Μαρτίου

Συνεχίζονται τα διαδικτυακά σεμινάρια της ομοσπονδίας με την πραγματοποίηση του 10ου την Δευτέρα 26 Μαρτίου και ώρα 21:30 μέσω της ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ.
Το νέο σεμινάριο έχει δύο σκέλη τα οποία περιλαμβάνουν τους αγώνες στόχους του ΣΕΓΑΣ για το 2018 στην κατηγορία Κ18 με εισηγητή τον εθνικό προπονητή της κατηγορίας Αποστόλη Αποστολόπουλο και τον προγραμματισμό για την κορύφωση των επιδόσεων στα αγωνίσματα ρίψεων στους αγώνες στόχους της Ομοσπονδίας με εισηγητή τον Ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Μποσκαριώβ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 24 Μαρτίου συμπληρώνοντας φόρμα
Sakellarakis 2

Θλίψη στον Στίβο, «έφυγε» ο Βασίλης Σακελλαράκης

Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από κοντά μας ο Βασίλης Σακελλαράκης, πρωταθλητής, Βαλκανιονικης και για πολλά χρόνια προπονητής στην εθνική ομάδα στίβου.

Γεννήθηκε το 1933, 2 Απριλίου, στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το σχολείο και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία.

Υπήρξε αθλητής του Πανελληνίου ΓΣ και διακρίθηκε στο άλμα τριπλούν. Κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών το 1952 με επίδοση 14.50μ. το οποίο ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Την ίδια χρονιά (1952) αγωνίστηκε στους προκριματικούς των Ολυμπιακών αγώνων στο Ελσνίκι ενώ την επόμενη χρονιά στους Βαλκανικούς αγώνες της Αθήνας κατέκτησε το .

Ασχολήθηκε με την προπονητική και από τα μέσα της δεκαετίας του '70 μέχρι το 1988 ήταν αρχιπροπονητής της εθνικής ομάδας στίβου στον ΣΕΓΑΣ. Υπήρξε επίσης προπονητής στην Σχολή Ευελπίδων, στη Γερμανική Σχολή και αρχιπροπονητής του Πανελληνίου ΓΣ όπου κατά τις δεκαετίες του 60 μέχρι και τπ 90 συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίους αθλητές. όπως τους Γιώργος Παρρής (400μ εμπόδια) Παναγιώτη. Νικολαϊδη (100μ.), Ντίνου Μιχαηλίδη (800μ.), Γιώργου Μπιρπίλη (110μ. και 400μ. εμπόδια), Διον. Μπαρπαρούση (800 μ.) Δημ. Κατσούλη (400μ. και 800μ.), Ηλ. Μεριλλαρόπουλου (100μ.), Παν. Κατσέρη (άλματα σε μήκος και τριπλούν)κ.α. Στα μέσα της δεκαετίας του 70 έγινε προπονητής της Εθνικής Ομάδας στίβου, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1988.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα ειλικρινά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση