Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αναβαθμίζει το γήπεδο του Μαγνησιακού η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Αναβαθμίζει το γήπεδο του Μαγνησιακού η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναβαθμίζει το γήπεδο του Μαγνησιακού η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα αποκατάστασης του γηπέδου του Μαγνησιακού, συνολικού προϋπολογισμού 148.800 ευρώ, θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα από την , καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το του διαγωνισμού του εν λόγω υ.

Όπως ανέφερε σε του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας : «Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους περιφερειακούς συμβούλους, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα αθλητισμού που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν τις υπάρχουσες δομές. Συντηρούμε αθλητικούς χώρους, στεκόμενοι με σεβασμό και ενδιαφέρον στους αθλούμε και τους αθλητικούς συλλόγους, επιδιώκοντας να δώσουμε σύγχρο αθλητικούς χώρους στη νεολαία».

Το αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στα πλαίσια της απαιτούμενης αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ».

Η εργασία θα εκτελεστεί στον αγωνιστικό χώρο του βοηθητικού γηπέδου και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υφιστάμενου τάπητα και τη δημιουργία σύγχρονου αγωνιστικού χώρου με συνθετικό χλοοτάπητα νέας γενιάς προδιαγραφών κατά FIFA QUALITY.

Ο όρος συνθετικός νέας γενιάς περιγράφει το σύστημα που αποτελείται από νήματα πολυαιθυλενίου, όμοια με φυσικό γρασίδι, τα οποία συγκρατούνται σε μια ειδική βάση από μείγμα πολυπροπυλενίου ή latex και πολυουρεθάνης. Τα υλικά πληρώσεως θα είναι χαλαζιακή άμμος και κόκκοι ελαστικού (SBR).

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι:

 

 • Επιμελής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας εδάφους με αποξήλωση του παλιού φυσικού χλοοτάπητα και απομάκρυνση της φυτικής γης.
 • Δημιουργία υπόβασης
 • Επιμελής εξομάλυνση της αγωνιστικής επιφάνειας και ευθυγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
 • Εγκατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα
 • Η πλήρωση του τάπητα με κατάλληλα υλικά
 • Χτένισμα των ινών
 • Γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου
 • Μεταφορά της υπάρχουσας περίφραξης και τη διαμόρφωση γραμμικού φρεατίου (σε συνέχεια του υφιστάμενου) περιμετρικά αυτής καθώς και μεταφορά τεσσάρων προβολέων.

Οι ως άνω εργασίες θα γίνουν στο πλαίσιο της συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της και του Αθλητικού Συλλόγου Βόλου «ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Dark Mode

  "Αλιεύοντας" την είδηση