Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αγώνας δρόμου Ριζομύλου-Κερασιάς και παράλληλοι αγώνες
Αγώνας δρόμου Ριζομύλου-Κερασιάς  και παράλληλοι αγώνες

Αγώνας δρόμου Ριζομύλου-Κερασιάς και παράλληλοι αγώνες

  Τον 17ο αγώνα δρόμου Ριζομύλου-Κερασιάς απόστασης 21 χλμ. (ενώνοντας τα δύο Μαρτυρικά Χωριά), καθώς και τον παράλληλο αγώνα 5,2 χλμ. Κανάλια-Κερασιά και 500 μ. για στην Κερασιά διοργανώνουν στις 22 Μαρτίου 2020 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου,η Περιφέρεια Θεσσαλίας το Υγείας Ρήγα Φεραίου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου-Κένταυρος με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νόμου Μαγνησίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Φ. Αγωγής Μαγνησίας και των πολιτιστικών Συλλόγων Ριζομύλου-Διάπλαση, Κερασιάς, Καναλίων, του ΚΙΠΟΚΕ και των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου, Κερασιάς.

 

ΑΓΩΝΑΣ 21χλμ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ς
ΤΕΡΙΣΜΟΣ:Κερασιά.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:H εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Ριζομύλου και ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Ριζομύλου-Καναλίων και παραπλεύρως της λίμνης Κάρλας ανάμεσα σε ανθισμένες αμυγδαλιές θα καταλήξει μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο της Κερασιάς.
Η διαδρομή περιλαμβάνει 3χλμ χωματόδρομο και το υπόλοιπο άσφαλτο .
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ :10:30 πμ
ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ 5,2χλμ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Κανάλια
ΤΕΡΙΣΜΟΣ:Κερασιά.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Καναλίων και ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Καναλίων-Βόλου θα τερματίσει στο μαρτυρικό χωριό της Κερασιάς. Όλη η διαδρομή διεξάγεται σε άσφαλτο.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ :11:00 πμ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 500m στην Κερασιά με ώρα εκκίνησης 12:15
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα των 21χλμ συμμετέχουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών. Στον αγώνα 5,2χλμ μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι από 13 – 18 ετών με υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα και απόαθλητές από 18 ετών και άνω . Στον παιδικό αγώνα μπορούν να συμμετέχουν έως 12 ετών.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να αποδεχθούν ηλεκτρονικά, κατά την εγγραφή τους, την δήλωση που αναφέρει ότι: “Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είμαι απολύτως υγιής για να συμμετέχω στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου στον αγώνα, όπως πτώσεις, κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση, αλλά και κακή κατάσταση του εδάφους της διαδρομής. Παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχομαι ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου. Ακόμα δίνω την έγκρισή μου στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες μου ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχω καμία οικονομική απαίτηση. Αποδέχομαι τους όρους , διάβασα την προκήρυξη”.

Για τους ανηλίκους , αφού γίνει η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής , θα πρέπει να υπογραφεί από γονέα ή κηδεμόνα έντυπη Υπεύθυνη Δήλωση και να κατατεθεί εκτυπωμένη στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Θα υπάρχουν υπεύθυνες δηλώσεις και στη γραμματεία αγώνα ή μπορείτε να την κατεβάσετε και από εδώ, η στην ιστοσελίδαwww.sdyvkentavros.com

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες 21 χλμ. και 5,2 χλμ. είναι 5 €.

Ο παιδικός αγώνας 500 m είναι δωρεάν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.sdyvkentavros.com
ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Δευτέρα 18/03/2020.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:  Με κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμόGR58 0172 6100 0056 1009 7836 842
Δικαιούχος: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ στην αιτιολογία : Να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και απόσταση .
Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.
ΠΑΡΟΧΕΣ 21χλμ – 5,2χλμ: αριθμός συμμετοχής, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, μετάλλιο,μπλουζάκι, νερά, χυμούς ,φρούτα και εδέσματα
ΠΑΡΟΧΕΣ παιδικού αγώνα :αριθμός συμμετοχής , μετάλλιο, νερά, χυμούς ,φρούτα και εδέσματα
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
1. ΓΕΝΙΚΑ: Η διοργάνωση θα αναλάβει με λεωφορεία τη μεταφορά των δρομέων από την Κερασιά στα Κανάλια για την εκκίνηση του αγώνα των 5,2χλμ, καθώς και από την Κερασιά στο μετά το τέλος του αγώνα για όσους θα έχουν τα αυτοκίνητά τους εκεί από τον αγώνα 21χλμ.
2. ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν έως 200 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, παιδιά.
3. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δεν υπάρχουν χρονικά όρια για τους αγώνες.
4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (BIB): Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (BiB) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ.)
5. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήρες της διαδρομής.
6. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα, δεδομένης της επίγνωσης του κάθε αθλητή για τους δυνητικούς κινδύνους που συνεπάγεται η αγωνιστική προσπάθεια. Με την αποδοχή της συμμετοχής του στον αγώνα, ο κάθε αθλητής αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ή σοβαρού κινδύνου στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.
7. ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Διοργάνωση μέσω του κατάλληλου προσωπικού (εθελοντές,διασώστες) αναλαμβάνει την υποστήριξη και ιατρικό έλεγχο των δρομέων.
8.ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής και στον τερματισμό.
9.ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (ΣΚΟΥΠΑ): Ειδικευμένο προσωπικό της διοργάνωσης, θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, με σκοπό την ασφάλεια των αθλητών. Η Ομάδα θα έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ασύρματο και θα μεταφέρει πρόχειρο , για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
10. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ: Αθλητής που εγκαταλείπει τον αγώνα θα παραλαμβάνεται από όχημα της διοργάνωσης.
11. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.
12. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (πχ εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί, μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
13. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον αγώνα των 5,2 χλμ δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Συνεπώς θα βραβευτούν οι τρείς πρώτοι άνδρες και τρείς πρώτες γυναίκες. Στον αγώνα των 21χλμθα βραβευτούν οι 3(τρείς) πρώτοι της γενικής κατάταξης κατά φύλο δηλ. οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτοι των κατωτέρω κατηγοριών.
Στον παιδικό αγώνα θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο όλα τα παιδιά και δεν θα γίνουν βραβεύσεις νικητών .
14.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 21χλμ
ΑΝΔΡΕΣ
έως 19 ετών
2.20-29 ετών
3.30-39 ετών
4. 40-49 ετών
5. 50- 59 ετών
6. 60 -69 ετών
7. 70 και άνω
ΓΥΝΑΣ
1 . έως 19 ετών
2. 20- 29 ετών
3. 30-39 ετών
4. 40-49 ετών
5. 50+ ετών
(ΣΗΜ. Αθλητής /τρια που θα βραβευτεί στην γενική κατηγορία εξαιρείται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών).
Κατηγορία με λιγότερες από 3 συμμετοχές συγχωνεύεται στην επόμενη (μεγαλύτερη) κατηγορία.
15.ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές όλων των δρόμων και των κατηγοριών θα γίνουν στις 13:00μμ στην Κερασιά

16. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αθλητών όλων των δρόμων και των κατηγοριών θα ανακοινωθούν με τον τερματισμό. Τα επίσημααποτελέσματα όλων των δροµέων, που συμμετείχαν στους αγώνες, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα www.sdyvkentavros.com.
17. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Η επίδοση των αριθμών και του chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης για τον αγώνα 21χλμ θα γίνει την Κυριακή 22-03-2020 από 09.00-10.15στο κτήριο κοινότητας Ριζομύλου ενώ για τον αγώνα 5,2 χλμ θα γίνει στο Δημοτικό σχολείο Κερασιάς 9.00-10.30 . Επίσης θα γίνει επίδοση αριθμών και το Σάββατο 21/03/2020 στο Βόλο στο Αθλητικό Κέντρο (Γ.Δήμου με Μεταμορφώσεως) από 17:00 έως 19:00.
18.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει τους κανονισμούς του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.
19. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κώστας Κυριαζής κιν 6994583137 , Υγείας Ρ.Φεραίου 24250 23794 (κ.Χασιώτη Αντωνία)
Ηλ.ταχυδρομείο : sdyvkentavros@gmail.com , Ιστοσελίδα: www.sdyvkentavros.com

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση