Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αγωγή διαιτητή κατά της πρώην διοίκησης της ΕΠΟ και της ΚΕΔ
Αγωγή διαιτητή κατά της πρώην διοίκησης της ΕΠΟ και της ΚΕΔ

Αγωγή διαιτητή κατά της πρώην διοίκησης της ΕΠΟ και της ΚΕΔ

Αγωγή κτά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (Διοικητικό Συμβούλιο) της το 2015 κθώς και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ίδιας περιόδου, κατέθεσε ο ποδοσφαίρου Σάλας, Παναγιώτης Σταθόπουλος, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη συγκεκριμένη Ένωση με αφορμή την προσφυγή του στα όργανα της ομοσπονδίας.

Ο Σταθόπουλος προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, έχοντας ήδη εξαντλήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες εντός ΕΠΟ. Μάλιστα είχε προσφύγει και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, επειδή, όπως υποστηρίζει, , τόσο τη ΚΕΔ όσο και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν τον πρότειναν στην FIFA για διεθνή διαιτητή, βάζοντας στη θέση του άλλον διαιτητή, ο οποίος στερούνταν τυπικών προσόντων και συγκεκριμένα δεν ήταν για δύο περιόδους στην ανώτερη κατηγορία.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Σταθόπουλου ως εκπρόθεσμη. Όμως στο σκεπτικό αναφέρει  Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν εξέτασε «ως όφειλε» την που υπέβαλε (σ.σ. στην Ε.Ε.) ο  διαιτητής, κάτι που είναι οιονεί « καθήκοντος».

Η δε η που υπέβαλλε η πλευρά της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Ε.Ε. δεν μπορεί να κριθεί, απορρίφθηκε.

Πλέον τα μέλη της προηγούμενης Ε.Ε. της ΕΠΟ και τα διορισμένα από αυτήν μέλη της ΚΕΔ θα κληθούν να υπερασπιστούν εαυτούς ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων.

Μάλιστα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σταθόπουλου με αίτηση προς τον πρόεδρο της ΠΔΕ, Ι. Δρόσο ζητεί να εγκρίνει τη χορήγηση των  πρακτικών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ της  14.10.2015, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι εκ των εναγόμενων πράγματι συμμετείχαν και ψήφισαν εις βάρος του και ποιοι όχι ώστε να παραιτηθεί γι' αυτούς που δεν ψήφισαν από το δικόγραφο.

Επίσης ζητεί να πληροφορηθεί αν οι επιδόσεις της αγωγής κατά των πρώην μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΕΔ πρέπει να γίνουν στα γραφεία της ομοδίκου ΕΠΟ ή στις προσωπικές διευθύνσεις τους.

Μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του που υποβλήθηκε.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση