Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Αφαίρεσαν σημαντικές διατάξεις για την βία!
Αφαίρεσαν σημαντικές διατάξεις για την βία!

Αφαίρεσαν σημαντικές διατάξεις για την βία!

Επεισόδια όπως του Πανθεσσαλικού θα μένουν πλέον ατιμώρητα

Σε που γεννά εύλογα ερωτήματα, αλλά και κινδύ, κατέληξαν η FIFA και η διορισμένη από αυτήν προσωρινή διοικούσα επιτροπή της .

Από τον νέο πειθαρχικό κώδικα αφαίρεσαν τις διατάξεις που ίσχυαν έως πέρυσι και αφορούσαν τα «μεμονωμένα» και τα «εκτεταμένα» επεισόδια. Στα δεύτερα περιλαμβάνονται περιπτώσεις όπως «πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής ς». Επρόκειτο για τα επεισόδια που γίνονταν μεταξύ των φιλάθλων στις εξέδρες ή/και εντός του αγωνιστικού χώρου και τα οποία, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτά, οδηγούσαν σε οι οποίες επιβάλλονταν στην ΠΑΕ που είχε την «αντικειμενική ευθύνη» για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου – ΑΕΚ στην πεζο του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Πλέον, με τον νέο πειθαρχικό κώδικα τα επεισόδια που προκαλούν στις εξέδρες θα μένουν ατιμώρητα, διότι αφαιρέθηκαν οι σχετικές διατάξεις!

Τιμωρία μιας ομάδας για τη συμπεριφορά των οπαδών της εξακολουθεί να προβλέπεται για:

• Απρεπή συνθήματα – δείκτες λέιζερ – προειδοποιήσεις.
• Πυρσούς, φωτο, κροτίδες, καπνογόνα.
• Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων.
• Είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.
• Βιαιοπραγία κατά αξιωματούχων αγώνα.

Τα επεισόδια στην εξέδρα και η φθορά ξένης περιουσίας παύουν να συνιστούν παράβαση του πειθαρχικού κώδικα, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη FIFA ούτε στην .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση