Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Με… αέρα Ολυμπιονικών απέπλευσε το «54ο Ράλλυ Αιγαίου»
Με… αέρα Ολυμπιονικών απέπλευσε το «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

Με… αέρα Ολυμπιονικών απέπλευσε το «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

Με… έρ ασημένιου ολυμπιακού μεταλλίου απέπλευσε σήμερα το απόγευμα ο στόλος του «54ου Ράλλυ υ».

Ο έδωσε την εκκίνηση από τη πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Σιμιτζόπουλος» και τα ιστιοπλοϊκά, χάρη στους βόρειους ανέμους, εγκατέλειψαν γρήγορα τη θαλάσσια περιοχή του Φαληρικού Όρμου προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στις παραλίες της περιοχής. Πρώτος σταθμός θα είναι η .

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το πλήρωμα του «Σιμιτζόπουλου» και, μέχρι να δοθεί η εκκίνηση, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πυραυλάκατο. «Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα. Το που επιτελούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό», δήλωσε και αναφερόμενος στην ιστορική διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, πρόσθεσε: «Ήταν η πρώτη μου επαφή με ένα άθλημα που έχει ως συνδετικό κρίκο με το δικό μου τη . Από τη μία πλευρά θα ήθελα να σταθώ στις όμορφες εικόνες και από την άλλη στο αγωνιστικό των ιστιοπλόων την της εκκίνησης. Θέλω να μάθω ιστιοπλοΐα και, στη συνέχεια, θα μου άρεσε να πάρω μέρος σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα».

Με το «» συνέδεσαν τα ονόματά τους τρεις Έλληνες ασημένιοι Ολυμπιονίκες, που δεν έχουν διακριθεί στην ιστιοπλοΐα. Εκτός από τον Σπύρο Γιαννιώτη που έδωσε την εκκίνηση, στη διοργάνωση αγωνίζονται η Βούλα Κοζομπόλη (πόλο) και ο Δημήτρης Μούγιος (κωπηλασία), οι οποίοι αποτελούν πλήρωμα στο «Alsouma Allianz» και στο «Optimum 3», αντίστοιχα. Χορηγός της διοργάνωσης είναι η «Καθημερινή».

 

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση