Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Δελτίο ελευθέρας εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για αθλητικούς συντάκτες – μέλη του ΠΣΑΤ
Δελτίο  ελευθέρας εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για αθλητικούς συντάκτες – μέλη του ΠΣΑΤ

Δελτίο ελευθέρας εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για αθλητικούς συντάκτες – μέλη του ΠΣΑΤ

Μί πό τις ρήσεις που αποδίδονται στον Περικλή τον Αθηναίο (490 – 429 π.Χ.) είναι και αυτή, ότι «…η αμάθεια προκαλεί το θράσος, ενώ ο συνετός τον δισταγμό…».

Σε συνέχεια λοιπόν του από 01.12.2015 δελτίου τύπου της EΠΣΘ και καθόσον μετά λύπης διαπιστώθηκε ότι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, κάποιοι έσπευσαν να εκτοξεύσουν αβάσιμες αιτιάσεις εις βάρος της , πλήσμονες θράσους όχι όμως και δισταγμού, πρέπει επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Το αρ. 54 παρ.3 του . 2725/1999 με τίτλο Εισιτήρια-Προσκλήσεις, καθορίζει τα πρόσωπα τα οποία δικαιούνται δελτίου ελευθέρας εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, μεταξύ των οποίων και τους αθλητικούς συντάκτες – μέλη του ΠΣΑΤ.

Ομοίως το αρ. 18 του . 4326/2015 εντάσσει στα ως άνω άτομα και τους φωτορεπόρτερ μέλη της Ένωσης Φωτορεπόρτερ ς και τυχόν άλλων αναγνωρισμένων επαγγελματικών δημοσιογραφικών ενώσεων φωτορεπόρτερ.

Αναλογικά και κατά περίπτωση, τα αρ. 51 του καταστατικού της , 78 του καταστατικού της ΕΠΟ, 29 του ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ και 21 της οικείας προκηρύξεως πρωταθλήματος καθορίζουν τον κάτοχο των κάθε είδους πνευματικών, οικονομικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων οπτικοακουστικών και ραδιοφωνικών εγγραφών, δικαιωμάτων αναπαρς και αναμετάδοσης, δικαιωμάτων πολυμέσων, εμπορικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων διαφημιστικής προώθησης και άυλων δικαιωμάτων, που προκύπτουν από τους αγώνες των Σωματείων μελών εκάστης.

Έτσι λοιπόν, αναγκαζόμαστε, προσέτι, να επισημάνουμε αυτά τα οποία για όλους πανελληνίως, πλην ελαχίστων, είναι αυτονόητα, ότι, δηλαδή, αποτελεί εντελώς διαφορετικό πράγμα το δικαίωμα ελευθέρας εισόδου στους δημοσιογράφους για ρεπορτάζ και εντελώς διαφορετικό πράγμα το δικαίωμα λήψεως εικόνων, ήχου, φωτογραφιών και μεταδόσεως δεδομένων, εντός του αγωνιστικού χώρου για εκμετάλλευση, χωρίς την προηγούμενη άδεια του κατόχου των εν γένει πνευματικών δικαιωμάτων, εν προκειμένω, της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Τέλος, πρέπει, αφενός μεν, να επισημάνουμε προς τους «στρατηγούς» της δημοσιογραφίας, επιστρέφοντας τους το χαρακτηρισμό, ότι στην ΕΠΣ Θεσσαλίας δεν υπάρχουν «στρατηγοί», αλλά απλοί «στρατιώτες» οι οποίοι εργάζονται καθημερινά για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό, αφετέρου δε, να τους ενημερώσουμε ότι, εις πείσμα, δε, και προς απογοήτευση πολλών θα επιτύχουμε.

Με τη ρητή επι κάθε νομίμου δικαιώματος των Σωματείων μελών μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση