Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » 30ό Ανεπίσημο Τουρνουά Μπάσκετ ‘ΦΩΦΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ’
30ό Ανεπίσημο Τουρνουά Μπάσκετ  ‘ΦΩΦΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ’

30ό Ανεπίσημο Τουρνουά Μπάσκετ ‘ΦΩΦΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ’

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το καλοκαίρι του 1983 (το τουρνουά δεν έγινε δύο χρόνια) που μια παρέα παιδιών (Ελένη Καλογεροπούλου, Γιάννης Μαλαμούσης, Δημήτρης Κατσάνος, Αποστόλης Χατζηθωμάς κ.ά. σε συν με τον Αλέκο Μεταφτσή), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Ιωνίας, στο γήπεδο στη πλατεία Λαμπράκη, συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα του Ανεπίσημου Τουρνουά Μπάσκετ για να περνούν ευχάριστα και αθλητικά τα καλοκαίρια της συμπολιτών.

Μέσα σε αυτά τα τριάντα χρόνια το Ανεπίσημο μεγάλωσε , έφυγε από τη πλατεία Λαμπράκη για τη Πλατεία Γερμανικών και βρήκε τον τελικό προορισμό του στα δυο γήπεδα του Πολιτιστικού Άλσους ‘ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΧΗΣ' .

Χιλιάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια, αγωνίστηκαν στο πέρασμα του χρόνου, δεκάδες κριτές και διαιτητές έκαναν την «» τους, δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι αγκάλιασαν το θεσμό που ξεπέρασε τα όρια της πόλης μας και έγινε προάγγελος και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών σε όλη τη χώρα.

Δεκάδες προσωπικότητες του αθλήματος πέρασαν, βραβεύτηκαν και έγιναν πρεσβευτές του εγχειρήματος όπως οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης, Κώστας Πολίτης, Πέτρος Καπαγέρωφ, Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, Κώστας Δήμου, Κώστας Ρήγας, Σταύρος Δουβής, Κώστας Κορομηλάς, Σάββας Λόρτος, Χρήστος Μαστραφτσής, Αντώνης Μάνος, Θόδωρος Βιδάλης, Δημήτρης Φωσσές, Θόδωρος Καραμανώλης, Βασίλης Καραΐσκος, Φαίδων Ματθαίου, Ανέστης Πεταλίδης, η ομάδα της ς που πρώτη φορά το 1972 ανέβηκε στην Α΄ Εθνική κατηγορία, η ομάδα της ς του 1984 που ανέβηκε για δεύτερη φορά στην Α΄ Εθνική, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για την περίφημη ευρωπαϊκή της πορεία στο κύπελλο ΛΙΛΙΑΝΑ ΡΟΝΚΕΤΙ, η σχολική ομάδα του Πολυκλαδικού Λυκείου που βγήκε πρώτη στη χώρα μας στο Πανελλήνιο μαθητικό , μερικές από τις ομάδες και τις προσωπικότητες που παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους το αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού της πόλης.

Φέτος στην επέτειο των τριάντα χρόνων, το ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ θα είναι ξεχωριστό. Θα έχει λοιπόν το όνομα της αείμνηστης εργάτριας του αθλήματος, της αγαπητής σε όλους Φώφης Χριστοφορίδου που πρίν λίγα χρόνια μας άφησε για τον ουρανό..

Το 30ό λοιπόν Ανεπίσημο Τουρνουά Μπάσκετ ‘Φώφη Χριστοφορίδου' θα αρχίσει στις 13 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου. Την τελευταία μέρα θα υπάρχουν κάποιες ξεχωριστές βραβεύσεις λόγω του επετειακού χαρακτήρα ενώ θα διεξαχθεί ο Μεγάλος Τελικός της κατηγορίας των επίσημων αθλητών αλλά και οι τελικοί στους διαγωνισμούς Τρίποντων και Βολών.

Στο ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ θα υπάρχουν 2 κατηγορίες, η Κατηγορία Άνω των 18 για μη επίσημους αθλητές και η κατηγορία Άνω των 18 ετών για Επίσημους Αθλητές. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 11 Ιουλίου και μέχρι τις 13.00 μ.μ το μεσημέρι, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΠΑΠ – ΔΗΕ, στο Μεταξουργείο.

Η κλήρωση των ομίλων και η διαμόρφωση του προγράμματος, με τις ώρες των αγώνων, θα γίνει την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 19.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Έλλη Ελευθεριάδου στο τηλέφωνο 24210-71770.

Για την καλύτερη οργάνωση του Τουρνουά η διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΕ (επίσημος φορέας και διοργανωτής του Ανεπίσημου) συνέστησε Οργανωτική Επιτροπή που θα επιλαμβάνεται των θεμάτων που θα προκύπτουν (διαιτησίες, γραμματείες, πειθαρχικές κυρώσεις κ.λπ.) αποτελούμενη από τους: Μιχάλη Καπουρνιώτη-αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού, τον Κώστα Κορομηλά-μέλος της ΚΕΔ /ΕΟΚ, τον Γιώργο Μιναρετζόπουλο-πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών Καλ/σης Μαγνησίας, τον Μπάμπη Μαντούδη-πρόεδρο των Κριτών Μαγνησίας, τον Μπάμπη Τουτουτζόγλου-πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Μπάσκετ της Νίκης Βόλου και τον Αλέκο Μεταφτσή-πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου.

Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες βελτίωσης τόσο του Πάρκου από τις υπηρεσίες Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου αλλά και των ανοιχτών γηπέδων του Πολιτιστικού Άλσους της Νέας Ιωνίας από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του τελικού στο τέλος του μήνα θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις που θα υπενθυμίσουν σε όλους μας τη μεγάλη συνεισφορά στο μπάσκετ της πόλης μας του ‘θεσμού' του ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ.

"Αλιεύοντας" την είδηση