Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες στο Κολυμβητήριο Βόλου
Οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες στο Κολυμβητήριο Βόλου

Οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες στο Κολυμβητήριο Βόλου

Ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου (Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β) σε συνεργασία με την Περιφέρεια ς – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων διοργανώνουν τους  ΚΑ΄(21ους) Ιωνικούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή 27 & 28 Μαΐου στο κολυμβητήριο Βόλου.

Οι Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης διοργανώνονται για 21η συνεχή χρονιά, γίνονται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και είναι αγώνες Πανελλήνιοι Προαγωνιστικών κατηγοριών για παιδιά ηλικίας από 9-12 ετών. Οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται στους αγώνες αυτούς προσμετρούνται ως επίσημες στην επετηρίδα της ομοσπονδίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα 21 χρόνια της διοργάνωσης έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά 125 και περίπου 10.100 που – συνοδευόμενοι από γονείς και παράγοντες – φέρνουν τον Βόλο στο επίκεντρο της κολύμβησης στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Μεγάλοι , που στην συνέχεια στελέχωσαν την εθνική ομάδα έχουν συμμετάσχει στην διοργάνωση, ενώ οι επιδόσεις που σημειώνονται είναι πάντα στην κορυφή  των πανελλαδικών επιδόσεων.

Σύμφωνα με της αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη «Τα οφέλη για την πόλη του Βόλου θα είναι πολλαπλά από τουριστική και οικονομική άποψη. Στην περσινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 600 αθλητές από 32 από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς και τους ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα, ενώ σημειώθηκαν 9 ρεκόρ αγώνων.

Στόχος του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-, είναι η συνέχιση της άριστης διοργάνωσης, η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού μικρών αθλητών από όλη την Ελλάδα που – όπως πάντα – θα κάνουν τους 21ους Ιωνικούς Αγώνες γιορτή του καλοκαιριού, της νεολαίας, γιορτή της προσπάθειας, της άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού».

 

"Αλιεύοντας" την είδηση