Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Η Ζέττα Μακρή με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Η Ζέττα Μακρή με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η Ζέττα Μακρή με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

 

 

Η υφυπουργός Παιδείας  Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποίησε, την Τετάρτη 10 Μαρτίου, εργασίας με τον δρ. Σπύρο Βασιλάκο, πρόεδρο της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής και διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στη συνάντηση, αρχικά, ο κ. Βασιλάκος ενημέρωσε αναλυτικά την υφυπουργό Παιδείας για τις εκπαιδευτικές δράσεις των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ειδικότερα εκείνες οι οποίες βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία.

Επίσης, εκ μέρους του ΔΣ του ΕΑΑ, ο κ. Βασιλάκος απηύθυνε πρόσκληση προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλάκος ως πρόεδρος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής μετέφερε στην υφυπουργό Παιδείας το αίτημα να διερευνηθεί η δυνατότητα, ώστε η επιστήμη της Αστρονομίας να ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ευχαρίστησε τον διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ για τη γόνιμη συζήτηση και εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την κατάθεση προτάσεων για μελλοντική συνεργασία, τόσο με το όσο και με την Αστρονομική Επιτροπή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση