Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » «Ξενάγηση» στην Οικία και στο Μουσείο Αϊνστάιν της Βέρνης
«Ξενάγηση» στην Οικία  και στο Μουσείο Αϊνστάιν της Βέρνης

«Ξενάγηση» στην Οικία και στο Μουσείο Αϊνστάιν της Βέρνης

Την , 2α Απριλίου και 20.00 ο Ευστάθιος Ζαφραντζάς, οικονομολόγος και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα την Οικία και το Μουσείο Αϊνστάιν που βρίσκονται στην Βέρνη, την πρωτεύουσα της ς, τα οποία επισκέφτηκε το περασμένο έτος.

Η ομιλία θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.)

Η επίδραση των ανακαλύψεων του Αϊνστάιν σχετικά με την φύση του χώρου, του χρόνου και της βαρύτητας, (θεωρία της Σχετικότητας), εξακολουθεί να αποτελεί κεντρικό αντικείμενο της επιστημονικής ς στη φυσική, την κοσμολογία, και τα μαθηματικά,

Στην αρχή θα «επισκεφτούμε» την Οικία όπου έζησε ο Αϊνστάιν την περίοδο 1903-1905 στη Βέρνη όταν εργαζόταν στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Η Οικία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πανέμορφης Βέρνης που σήμερα είναι διαμορφωμένη ως μουσείο με έπιπλα, εικόνες, αντικείμενα . φωτογραφίες και ντοκουμέντα της εποχής που σχετίζονται με τη του σ' αυτό το χώρο.

Στη συνέχεια θα «επισκεφτούμε» το Μουσείο Αϊνστάιν που είναι αφιερωμένο στην ιδιωτική του Αϊνστάιν από τη γέννηση έως το θάνατό του. καθώς και στο επιστημονικό του έργο που τον καθιέρωσε ως μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες στην της ανθρωπότητας. Το Μουσείο Αϊνστάιν στεγάζεται στο Ιστορικό Μουσείο της Βέρνης. Περίπου 550 πρωτότυπα αντικείμενα και αντίγραφα, 70 ταινίες και βίντεο και πολυάριθμα κινούμενα σχέδια περιγράφουν την καθημερινή ζωή του, την ιδιοφυΐα και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του, ενώ παράλληλα απεικονίζεται η της εποχής του.

Και οι δύο ιδιωτικές και επιστημονικές πτυχές της ζωής του Αϊνστάιν αναδεικνύονται και δείχνουν το πρόσωπο πίσω από την ιδιοφυΐα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση