Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / «Ξενάγηση» στην Οικία και στο Μουσείο Αϊνστάιν της Βέρνης
«Ξενάγηση» στην Οικία  και στο Μουσείο Αϊνστάιν της Βέρνης

«Ξενάγηση» στην Οικία και στο Μουσείο Αϊνστάιν της Βέρνης

Την , 2α Απριλίου και 20.00 ο Ευστάθιος Ζαφραντζάς, οικονομολόγος και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα την Οικία και το Αϊνστάιν που βρίσκονται στην Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας, τα οποία επισκέφτηκε το περασμένο έτος.

Η ομιλία θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην .)

Η επίδραση των ανακαλύψεων του Αϊνστάιν σχετικά με την του χώρου, του χρόνου και της βαρύτητας, (θεωρία της Σχετικότητας), εξακολουθεί να αποτελεί κεντρικό αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας στη φυσική, την κοσμολογία, και τα ,

Στην αρχή θα «επισκεφτούμε» την Οικία όπου έζησε ο Αϊνστάιν την περίοδο 1903-1905 στη Βέρνη όταν εργαζόταν στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Η Οικία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πανέμορφης Βέρνης που σήμερα είναι διαμορφωμένη ως με έπιπλα, εικόνες, αντικείμενα . φωτογραφίες και ντοκουμέντα της εποχής που σχετίζονται με τη ζωή του σ’ αυτό το χώρο.

Στη συνέχεια θα «επισκεφτούμε» το Μουσείο Αϊνστάιν που είναι αφιερωμένο στην ιδιωτική ζωή του Αϊνστάιν από τη γέννηση έως το θάνατό του. καθώς και στο επιστημονικό του που τον καθιέρωσε ως μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το Μουσείο Αϊνστάιν στεγάζεται στο Ιστορικό Μουσείο της Βέρνης. Περίπου 550 πρωτότυπα αντικείμενα και αντίγραφα, 70 ταινίες και βίντεο και πολυάριθμα κινούμενα σχέδια περιγράφουν την καθημερινή ζωή του, την ιδιοφυΐα και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του, ενώ παράλληλα απεικονίζεται η ιστορία της εποχής του.

Και οι δύο ιδιωτικές και επιστημονικές πτυχές της ζωής του Αϊνστάιν αναδεικνύονται και δείχνουν το πρόσωπο πίσω από την ιδιοφυΐα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση