Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ξεκινά το 11ο Πανελλήνιο Αστροσυνέδριο στο Βόλο
Ξεκινά το 11ο Πανελλήνιο Αστροσυνέδριο  στο Βόλο

Ξεκινά το 11ο Πανελλήνιο Αστροσυνέδριο στο Βόλο

Αύριο  Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., πραγματοποιείται η έναρξη του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου (οδός Σταδίου και Μανδηλαρά). Το συνέδριο διοργανώνεται από την της πόλης  σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

Το 1ο Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί το 1999 και πάλι στο Βόλο. Έκτοτε ανά διετία πραγματοποιήθηκαν τα άλλα 10 συνέδρια, ήτοι: στην Κέρκυρα (2001), στην Θεσσαλονίκη (2003), στην Αθήνα (2005), στην Πάτρα (2007), στην Αλεξανδρούπολη (2009), στα Χανιά (2011), στη Θάσο (2013), στην Σπάρτη (2015) και στην Κέρκυρα (ξανά) (2017).

Στην αρχή θα προσφωνήσει και θα καλωσορίσει τους συνέδρους πρώτα ο πρόεδρος της Εταιρείας Λουκάς Ζαχείλας, αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη συνέχεια ο αστροφυσικός της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ευθυμιόπουλος.

Θα ακολουθήσουν οι προσφωνήσεις των επισήμων και την κύρια ομιλία θα κάνει η αστροφυσικός, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Δήμητρα Ρηγοπούλου με θέμα: «Από την Κοσμογονία στην Κοσμολογία, ένα ταξίδι στο Σύμπαν». Μετά την ομιλία η Εταιρεία θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τους συνέδρους σε τσιπουράδικο της παραλίας.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, 2α Νοεμβρίου από τις 9.00 π.μ. θα αρχίσουν οι πολλές εισηγήσεις και ανακοινώσεις των συνέδρων, οι οποίες είναι 26 τον αριθμό, που αναφέρονται στα εξής θέματα: Ιδιοκατασκευές μαθητών – Πάρκο ηλιακών ρολογιών στη Δράμα – Μια αστρονομική ιστοσελίδα – για μαθητές – Εισαγωγικά σεμινάρια αστρονομίας – Ψηφιακή διάδοση της επιστήμης – Αστερισμοί – Μαθήματα αστρονομίας – Ουράνιες σφαίρες σε εκκλησίες – Ο ουρανός του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – Ένα ραδιοτηλεσκόπιο – Ο «Ίκαρος» πετάει – Mars Rover με απλά υλικά – Εκπαίδευση των κοσμοναυτών στη Μόσχα – Μια ολική έκλειψη Ηλίου – Η αστρονομική μέθοδος του Αρίσταρχου – Το ύψος του Ηλίου στο Βόλο – Πυκνότητα γήινων πλανητών – Ο πλανήτης Αφροδίτη – Αποκρύψεις αστέρων – Ο αστέρας ρ-Κασσιόπης – «Ένα μικρό βήμα για άνθρωπο» – Επιδράσεις στο κλίμα της Γης – Αστρονομικές ανακαλύψεις 2018-2019.

Στο συνέδριο, που θα συνεχισθεί και την Κυριακή το πρωί, έχουν εγγραφεί πάνω από 150 σύνεδροι, ενώ αναμένονται και άλλοι της τελευταίας στιγμής.

Σε όσους εγγραφούν στο συνέδριο θα δοθούν σχετικοί φάκελοι με πλούσιο περιεχόμενο (οι περιλήψεις των εισηγήσεων, η αφίσα του Συνεδρίου, διαφημιστικό t-shirt, folder με ειδική επισήμανση του συνεδρίου, ελεύθερη κατανάλωση ροφημάτων και εδεσμάτων στα διαλείμματα και το δείπνο στο τσιπουράδικο).

Την έναρξη και τις του συνεδρίου μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν όσοι συμπολίτες επιθυμούν, χωρίς όμως τον σχετικό φάκελο.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση